Național

O scrisoare fraco-germana declanseaza razboiul in interiorul PDL

Ziarul de Vrancea
27 dec 2010 878 vizualizări
Liderul PDL Sorin Frunzaverde sustine ca ministrul de Externe trebuie sa demisioneze daca Romănia rateaza intrarea în Schengen în martie 2011 n Teodor Baconschi îl acuza pe fostul ministru al Apararii ca face un atac "confuz" si ca, de fapt, nu priveste cu ochi buni demersul de reformare a PDL.

Presa a relatat ca vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a afirmat ca neadmiterea Romaniei in spatiul Schengen in martie 2011 inseamna "falimentul politicii externe romanesti", mentionand ca, in cazul unui astfel de esec, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ar trebui demis. în replica, Baconschi sustine ca Frunzaverde, "pentru a iesi din conul de umbra in care l-au plasat afacerile sale din Caras-Severin", "a citit intr-o cheie falsa scrisoarea ministrilor de interne francez si german, prin care se recomanda aminarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen". "Eu il invit colegial pe domnul Frunzaverde la o discutie in care i-as putea explica atat atributiile MAE in acest proces, cit si motivele reale invocate in scrisoarea respectiva. Am insa intuitia ca domnul Frunzaverde nu se teme atit de presupusul «faliment al politicii externe romanesti», cit de viitorul congres al PDL, in care proiectul meu reformator nu este privit cu ochi buni de domnia sa. Ma surprinde aceasta lipsa de solidaritate si acest atac confuz si nejustificat, cu atit mai mult cu cit pe vremuri domnul Frunzaverde era relativ cunoscut pentru inclinatiile sale crestin - democrate. în ceea ce priveste atributiile Ministerului Afacerilor Externe in acest proces, va pot spune ca MAE si-a facut in totalitate tema, ca si-a modernizat reteaua consulara, ca a pus in functiune sistemul de vize si ca toate eforturile noastre, conform acquis-ului Schengen, sunt oricand cuantificabile si verificabile pe teren", sustine Baconschi.


MAE si-a facut temele in totalitate


Baconschi a declarat, recent, intrebat daca se considera responsabil in cazul unui esec privind Schengen, ca MAE "si-a facut in totalitate temele", apreciind ca, asa cum in Guvern s-a facut o diviziune a muncii, ar trebui sa se faca si o localizare a problemelor reale. Ministrii de Interne ai Germaniei si Frantei au apreciat, recent, intr-o scrisoare transmisa CE, ca decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ar trebui discutata "cand cele doua state vor incepe progrese ireversibile in lupta impotriva coruptiei, a criminalitatii organizate si a reformei". "Nu sint reunite toate conditiile pentru aderarea celor doua tari la Spatiul Schengen", scriu cei doi ministri in scrisoarea obtinuta de RFI Romania. în replica, presedintele Basescu a afirmat ca scrisoarea este "o discriminare" la adresa romanilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739406 zile, 17 ore, 9 minute, 18 secunde
Baconschi pe langa incompetenta evidenta si-a dovedit prin acest raspuns si limitele intelectuale. Atacul domnului Frunzaverde este foarte direct si la obiect. Nu atacul lui Frunzaverde este haotic ci citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.