Național

Salariile bugetarilor cresc anul viitor cu 15%

Ziarul de Vrancea
21 dec 2010 463 vizualizări
motiunea de cenzura initiata de opozitie la proiectul legi salarizarii pe 2011 a esuat n social-democratii vor sa conteste Legea la Curtea Constitutionala

Motiunea de cenzura introdusa de opozitie ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe proiectul legii privind salarizarea in anul 2011 a a fost respinsa ieri de plenul Parlamentului. Motiunea intitulata "Legea privind salarizarea in anul 2011 - ultima teapa trasa romanilor de guvernarea Basescu-Udrea-Boc" a primit 190 de voturi "pentru", in conditiile in care erau necesare 236 pentru a fi adoptata. Reprezentantii puterii, prezenti in sala de plen, s-au abtinut de la vot. în total s-au exprimat 193 de voturi, dintre care 190 "pentru", unul "impotriva" iar doua voturi au fost anulate. Prin respingerea motiunii de cenzura, legea este adoptata de Parlament, urmind sa fie trimisa la promulgare sefului statului.

Conform actului normativ, salariul minim brut pe tara urmeaza sa fie in anul 2011 de 670 de lei. Salariile de baza in sectorul public vor creste, in 2011, cu 15 la suta, dar raportat la nivelul diminuat din luna octombrie 2010, conform legii salarizarii unitare. Astfel, valoarea de referinta (coeficientul 1) este de 600 de lei, dar in anul 2011 nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Personalul platit din fonduri publice se reincadreaza, incepind cu 1 ianuarie 2011, pe clase de salarizare, pe noile functii, gradatii si grade prevazute de legea-cadru, in raport de functia, vechimea, gradul, treapta avute de persoana reincadrata la 31 decembrie 2010.

în anul 2011, munca suplimentara efectuata in sistemul bugetar va fi compensata numai cu timpul liber corespunzator.


Boc: "1.290.000 de bugetari au primit o veste buna"


Primul-ministru Emil Boc a declarat ieir ca prin respingerea motiunii de cenzura pe Legea de aplicare a legii salarizarii unitare, bugetarii afla o veste buna si anume faptul ca din anul 2011 li se majoreaza salariile cu 15%. "Astazi a cistigat ratiunea si siguranta pe care o avem din 2011 in detrimentul populismului promovat de opozitie. Astfel spus, prin siguranta ma refer ca vom putea acorda o recuperare de 15% din salariul diminuat in anul 2010 in luna iulie, o recuperare certa, clara, previzibila cu acoperire bugetara si in concluzie astazi 1.290.000 de bugetari au o veste buna: De la 1 ianuarie se recupereaza 15% din salariul diminuat in iulie 2010", a spus premierul Boc la Parlament. El a sustinut ca Opozitia oferea in schimb romanilor "o solutie fara acoperire, un cadou otravit pe care din nou il ofereau romanilor asa cum l-a mai oferit si in anul 2008". Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri, dupa sedinta BPN, ca PSD va ataca Legea salarizarii pe 2011 la Curtea Constitutionala.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.