Național

Emil Boc promite o noua majorare a salariilor bugetarilor in 2012

Ziarul de Vrancea
15 dec 2010 457 vizualizări
Cresterea salariala din sistem va fi in "urmatorii ani" de peste 43%, a spus premierul, fara a face precizari

Guvernul si-a asumat ieri raspunderea asupra proiectului legii-cadru privind salarizarea unitara a personalului bugetar, precum si a proiectului de lege privind salarizarea din domeniul public in 2011. Aflat la prezidiu, premierul Emil Boc i-a asigurat pe parlamentari ca Guvernul va acorda angajatilor din sectorul bugetar, in 2012, alte majorari salariale, suplimentar cresterii cu 15% decise pentru anul viitor. El a explicat ca Executivul nu isi permite sa aloce anul viitor decit un fond total de salarii de 39 miliarde lei pentru sectorul bugetar. "Daca am aplica integral prevederile Legii salarizarii, am avea nevoie de 54 miliarde lei. Anul acesta aplicam o crestere salariala cu 15%, iar in anul 2012 vor fi alte majorari salariale", a spus Boc, in plenul Parlamentului. Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, in luna noiembrie, ca personalul bugetar va fi reincadrat in 2011 cu salarizare egala pentru aceleasi functii, dar pornind de la baza din luna octombrie, iar in timp vor fi majorari salariale importante inclusiv in sanatate si educatie, cresterea salariala pentru urmatorii ani fiind de peste 43%.


Boc, ascultat de parlamentarii puterii de la resturant


Unii parlamentari ai puterii s-au aflat la restaurantul Palatului Parlamentului, in timp ce premierul Emil Boc isi asuma raspunderea in plenul Camerelor reunite pe legile salarizarii unitare. Printre cei care au profitat de timp sa manince s-au numarat deputati si lideri ai PDL, precum Ioan Oltean, Sever Voinescu, Teodor Paleologu, Clement Negrut, dar si parlamentari ai UDMR, precum Marton Arpad si Attila Kelemen. în acelasi timp, Emil Boc vorbea, in plen, despre legile salarizarii, acesta putind fi urmarit la restaurant pe un monitor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.