Național

PSD i-a inchis gura lui Geoana

Ziarul de Vrancea
14 dec 2010 458 vizualizări
Mircea Geoana a fost suspendat din partid in urma "explicatiilor" privind vizita de anul trecut la Sorin Ovidiu Vintu n seful Senatului contesta legitimitatea deciziei, dar precizeaza ca nu paraseste partidul n desi l-a numit "prostanac", Ion Iliescu s-a opus sanctiunii dictate impotriva lui Geoana

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost suspendat pentru sase luni din PSD, decizia fiind luata ieri de Biroul Permanent National, cu majoritate de voturi. Procedura de suspendare a lui Geoana este prevazuta la alin. (5) art. 12 din Statut, referitoare la sanctiuni. Potrivit unor surse, pentru suspendarea lui Geoana au votat 16 membri ai BPN, in timp ce alti sase au fost impotriva. "Am luat aceasta decizie, e un avertisment foarte clar, e o sanctiune pentru domnul Geoana si sint convins ca in perioada urmatoare el va avea ocazia sa ne demonstreze ca vrea sa ramina in echipa PSD", a spus presedintele partidului, Victor Ponta. "Regret faptul ca am ajuns in aceasta situatie, nu este vina noastra, dar era important ca astazi sa punem capat acestui subiect artificial si PSD sa se exprime asa cum este normal vizavi de lucrurile care privesc viata Romaniei si scena politica, si asta vom face de acum incolo", a mai spus Ponta. Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a sustinut, intr-o declaratie filmata si postata pe blogul personal, ca a fost sfatuit de Victor Ponta, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor din 2009, sa spuna ca a fost acasa, la nevasta, in cazul unei intrebari despre vizita facuta la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. în replica, Victor Ponta spunea ca singurul cu care Mircea Geoana s-a sfatuit, inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, a fost Sorin Ovidiu Vintu.


Vanghelie i-a ramas fidel lui Geoana


Ion Iliescu, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Ioan Toma, Ion Prioteasa si Adrian Severin, care a mandatat-o in acest sens pe Aura Vasile, au votat ieri impotriva suspendarii lui Mircea Geoana, au declarat surse din PSD. Conform surselor citate, Rodica Nassar s-a abtinut de la vot, in timp ce ceilalti membri cu drept de vot din BPN au optat pentru sanctiunea propusa. Anterior votului, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, se declarase de acord cu o eventuala sanctiune pentru presedintele Senatului. întrebat daca Geoana ar trebui sa primeasca "macar un avertisment", Iliescu a raspuns: "Bineinteles! Bineinteles!".


Sprijin pentru sefia Senatului


Dupa aflarea sanctiunii, Mircea Geoana a declarat ieri ca el va ramine membru al PSD si ca decizia BPN de a-l suspenda este nestatutara. El a sustinut ca dreptul de opinie in partid trebuie sa ramana necenzurat. Potrivit lui Geoana, decizia BPN "nu are temei statutar", pentru ca o astfel de hotarire ar trebui luata de organizatia din care el face parte, respectiv cea din Dolj. Geoana a adaugat ca nici decizia anterioara, prin care i-a fost impus un asa-zis "moratoriu", nu a fost statutara. Seful Senatului a mentionat ca el nu a atacat partidul, ci doar a facut referiri la unii membri ai PSD. Pe de alta parte, Victor Ponta a precizat ieri ca functia de presedinte al Senatului ramine a PSD, iar pentru aceasta Geoana are in continuare sprijinul formatiunii. "Nu vrea nimeni sa ii retraga sprijinul de la Senat, este foarte clar lucrul acesta. Este a alta sanctiune, daca va uitati in Statut. Erau trei sanctiuni: retragerea sprijinului pentru functie, suspendarea pentru sase luni sau excluderea. S-a votat suspendarea pe sase luni, functia de la Senat ramine a PSD si are in continuare sprijinul domnul Geoana", a declarat el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.