Național

Boc anunta concedieri in rindul bugetarilor in pragul sarbatorilor

Ziarul de Vrancea
13 dec 2010 499 vizualizări
Premierul sustine ca numarul de bugetari va scadea sub 1,29 milioane angajati pina la sfirsitul anului Premierul Emil Boc a declarat, ieri, ca numarul bugetarilor din Romania va scadea sub 1,29 milioane pina la sfirsitul acestui an, procedurile de disponibilizare fiind inca in derulare si urmind sa continue si anul viitor. El a amintit totodata, la emisiunea "Dupa 20 de ani", ca toti cei 1,29 milioane bugetari vor beneficia de o crestere salariala de 15%, incepind cu 1 ianuarie 2011

Intrebat cum se va ajunge la aceasta crestere salariala daca fondul de salarii pentru 2011 este mai mic decit anul acesta, premierul a aratat ca masura este posibila urmare a reducerii numarului de angajati din sectorul public. "Pentru ca nu mai avem 1.380.000-1.370.000 de bugetari, sint 1.290.000 de bugetari. Noi am luat decizii pe parcursul verii care au vizat disponibilizarea unui numar important de bugetari, aceste proceduri sint inca in derulare si o parte dintre ele se vor prelungi si in anul 2011, pentru ca, legal, etapele de preaviz, de negociere, de disponibilizare presupun aceste etape, perioade mai lungi de timp. in 30 octombrie erau 1.290.000 de bugetari. Sint convins ca pina la sfirsitul anului, cind aceste etape se vor derula in continuare, vom ajunge sub 1.290.000 de bugetari, de aceea bugetul este croit pentru 1.290.000 de bugetari", a spus Boc. La sfirsitul lunii noiembrie, premierul a anuntat ca numarul de angajati din sectorul bugetar a scazut, la 31 octombrie 2010, la 1,291 milioane persoane, astfel ca Guvernul estimeaza ca se va incadra cu siguranta in limita de personal convenita cu FMI pentru anul viitor, de maximum 1,29 milioane angajati. Potrivit premierului, numarul de bugetari a scazut de la 1.350.000 angajati in luna iulie la 1.340.000 persoane in luna august, la 1.316.000 salariati in luna septembrie si la 1.291.527 bugetari in luna octombrie. "Cu siguranta ne vom incadra in limita de personal de 1.290.000 bugetari stabilita pentru anul viitor", a spus Boc.


Discutiile cu FMI incep la jumatatea lui ianuarie


Premierul a mai spus ca discutiile dintre autoritatile romane si Fondul Monetar International privind posibilitatea unui nou imprumut incep la 20 ianuarie, cind delegatia FMI revine la Bucuresti, opinia actuala fiind ca Romania ar putea avea nevoie de un acord-cadru, fara o suma concreta. "Incepind cu 20 ianuarie, cind, cel mai probabil, delegatia Comisiei Europene si a FMI se va intoarce in Romania, vom discuta despre posibilitatea unui nou imprumut si, in cadrul acelor discutii, vom evalua alternativele posibile. Punctul de vedere, deocamdata, pe care il avem este acela ca Romania ar putea avea nevoie de un acord fara suma de bani concreta, doar un acord-cadru, pentru a preveni populismele in viitor ale politicienilor", a spus Boc. El a sustinut ca, pina in prezent, nu s-a discutat cu FMI despre niciun fel de suma aferenta acestui posibil viitor acord. "Nu solicitam bani concreti, este un acord din acesta preventiv, pentru a evita derapajele in viitor ale Romaniei si de a nu cadea din nou in patima populismului. Nu am discutat despre niciun fel de suma si, repet, acest acord este unul preventiv: in cazul in care va fi nevoie, sa putem apela. Dar scopul principal al viitorului acord, daca se va incheia, pentru ca aceasta decizie nu a fost luata inca in totalitate, va fi scopul preventiv si de a evita ca in plan intern sa se mai ia decizii contrare intereselor tarii, din punct de vedere economic", a spus Boc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.