Național

Ce vraji au mai facut alesii nostri: a aparut Biroul din umbra

Ziarul de Vrancea
25 nov 2010 548 vizualizări
Sedinta unui al doilea Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, inventie a opozitiei, nu s-a mai tinut ieri pentru ca liberalii si social-democratii nu si-au sincronizat ceasurile n Adrian Nastase este insa optimist si spune ca astfel de intilniri "oculte" vor avea loc regulat n "daca tot doreste sa conduca ceva, o sa am grija sa-l desemnez sa conduca mai des sedintele de declaratii politice", a replicat Roberta Anastase

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor convocata de opozitie nu s-a mai tinut ieri, din cauza unei confuzii asupra orei. Practic, reprezentantii PSD si PNL au venit la Parlament la o diferenta de 30 de minute. Alesii PSD Adrian Nastase, Georgian Pop, Valeriu Zgonea si Mircea Dusa au fost primii care au venit la sedinta Biroului permanent al Camerei, in conditiile in care ei au fost cei care au convocat aceasta sedinta. Vicepresedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Adrian Nastase, le-a spus jurnalistilor ca sedinta Biroul, convocata la ora 9.00, nu s-a tinut din cauza unei "neintelegeri" intre PSD si PNL, avind in vedere ca liberalii nu ajunsesera la sedinta. "Sedinta nu a avut loc pentru ca, din pacate, secretarul general al Camerei planificase pentru ora 10.00 o sedinta, pe urma au schimbat-o la ora 9.30, creind o neintelegere privind cele doua sedinte", a spus Nastase. El a precizat ca PSD va convoca periodic un Birou Permanent "al opozitiei", dupa ce puterea a modificat Regulamentul Camerei stabilind ca acest for poate functiona fara cvorum.

"Vom avea in legalitate doua birouri permanente, care vor lua decizii", a spus Nastase


Roberta Anastase vrea sa-i indeplineasca "dorinta" lui Adrian Nastase


Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ieri ca va avea "grija" sa-l desemneze pe Adrian Nastase sa conduca, mai des, sedintele de declaratii politice si pe cele de raspunsuri la intrebari si interpelari, intrucit acesta are o "dorinta extraordinara" de a conduce "ceva". "O sa ma ocup sa rezolv aceasta problema", a spus Anastase, dupa sedinta Biroului Permanent la care reprezentantii opozitiei nu au participat. Ea a aratat ca, potrivit Regulamentului Camerei, exista un Birou permanent, si nu doua, asa cum considera reprezentantii opozitiei. "Am vazut ca se vorbeste despre convocarea a doua Birouri permanente, ca e un Birou permanent si altul din umbra. Unii fac guverne din umbra, acum s-au gindit sa faca si Birouri permanente ale Camerei Deputatilor din umbra", a adaugat Anastase, referinduse la faptul ca, potrivit lui Adrian Nastase, PSD va convoca periodic un Birou permanent al opozitiei.


Liberalii se declara de acord sa-si piarda din indemnizatie


Secretarul Camerei Deputatilor Sever Voinescu (PDL) a declarat ieri ca la sedinta Biroului Permanent al Camerei au fost prezenti doar reprezentantii PDL si ai UDMR, precizind ca parlamentarilor care au absentat de la lucrarile acestui for legislativ li se taie indemnizatia. Sever Voinescu a aratat ca la reuniunea Biroului s-a discutat despre sanctionarea deputatilor care absenteaza de la lucrarile Camerei, prin tarierea diurnei pentru fiecare zi de absenta nemotivata, stabilindu-se ca, luni, secretarul general al Camerei sa prezinte situatia prezentei deputatilor la lucrari pe luna noiembrie. El a precizat ca prezenta deputatilor se face in functie de apelul nominal, iar atunci cind nu a fost apel nominal, in functie de condica de prezenta. In replica, deputatul PNL Dan Motreanu, chestor al Camerei, a declarat ca parlamentarii liberali prefera sa li se taie ziua de munca decit sa accepte compromisul ca Roberta Anastase sa fie presedintele celei mai reprezentative institutii a democratiei romanesti. Potrivit Regulamentului Camerei, persoanelor care absenteaza de la lucrari li se taie a 21-a parte a diurnei pentru fiecare zi de absenta nemotivata. Opozitia boicoteaza lucrarile Camerei Deputatilor de peste doua luni de zile, respectiv de la votul pentru adoptarea Legii pensiilor, pentru care o acuza pe Roberta Anastase de frauda.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.