Național

Curtea Constitutionala il tine pe premier in suspans

Ziarul de Vrancea
19 nov 2010 530 vizualizări
Curtea Constitutionala (CCR) a aminat ieri, cu o saptamina, decizia privind sesizarea Executivului legata de conflictul juridic de natura constitutionala dintre Guvern si Parlament. Premierul Emil Boc si sefii celor doua Camere, Mircea Geoana si Roberta Anastase au fost prezenti la CCR circa trei sferturi de ora, expunundu-si în fata Curtii punctele de vedere

Guvernul a solicitat luni CCR precizari privind posibilitatea de a continua procdera asumarii raspunderii pe Legea educatiei, in urma conflictului dintre Executiv si Parlament, constatat de Curte. La iesirea de la dezbateriile CCR, Emil Boc a declarat ca scrisoarea pe care i-a adresat-o presedintele Senatului, Mircea Geoana, in care ii cererea renuntarea la asumarea raspunderii, nu are fundament juridic, nici valoare juridica, putind fi considerata doar un gest politic. "Gestul presedintelui Senatului nu are votul plenului Senatului, nici aprobarea celor doua Camere ale Parlamentului. si, atunci, pe buna dreptate se pune intrebarea: cu ce drept in acest moment Parlamentul refuza continuarea unei proceduri de asumare?", a declarat Emil Boc. Pe de alta parte, el a mentionat ca presedintele Senatului si presedintele Camerei Deputatilor au opinii diferite cu privire la procedura asumarii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.