Național

Stanculescu ramine in inchisoare

Ziarul de Vrancea
4 nov 2010 380 vizualizări
Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a respins ieri cererea de întrerupere a executarii pedepsei de 15 ani de închisoare formulata de fostul general Victor Athanasie Stanculescu.

Avocatul fostului general, Catalin Dancu, a anuntat ca va contesta aceasta decizie. Victor Athanasie Stanculescu a cerut magistratilor militari sa ii intrerupa executarea pedepsei de 15 ani de inchisoare primita in dosarul privind evenimentele din 1989 de la Timisoara, el invocind ca bolile de care sufera s-au agravat. Pe 24 februarie, instanta a admis cererea de efectuare a unei noi expertize in cazul sau si a transmis INML o solicitare de intocmire a unui referat prin care sa se arate care sint bolile de care sufera fostul general, daca acestea fac imposibila executarea pedepsei si daca, dupa eliberare, tratamentul se poate face sub paza permanenta. Institutul a stabilit ca bolile de care sufera Stanculescu nu fac imposibila executarea pedepsei in penitenciar, in acest sens fiind despusa la dosar expertiza medicala. Pe 16 octombrie 2008, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe Mihai Chitac si Victor Athanasie Stanculescu la cite 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav. Mihai Chitac a murit, luni dimineata, in jurul orei 10.00, in locuinta sa din Capitala, el fiind externat dupa mai multe saptamini de spitalizare in urma unor boli cronice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.