Național

Gigi Becali a fost trimis in judecata

Ziarul de Vrancea
4 nov 2010 475 vizualizări
Procurii au pus sechestru pe unele imobile ale patronului de la Steaua, acesta fiind acuzat in dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apararii

Dumitru Cioflina, fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale si fost sef al Marelui Stat Major General, Victor Babiuc, fost ministru al Apararii, fiica acestuia, Ioana Babiuc si finantatorul Stelei, Gigi Becali, au fost deferiti ieri in justitiei in cazul transferurilor de terenuri. Dumitru Cioflina este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, iar Victor Babiuc, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si luare de mita, respectiv 3.000 de dolari. Ioana Cristina Anca Babiuc este acuzata de complicitate la luare de mita, iar George Becali, pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata. Potrivit rechizitoriului, in perioada 1996 - 1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari, MApN a efectuat doua schimburi de terenuri cu George Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 ha teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de 892.758 de dolari. în vedererea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mobile si imobile ale inculpatilor Cioflina Dumitru, Becali George si Babiuc Victor.


Babiuc, mita de 3 mii de dolari


Astfel, Cioflina si Babiuc, uzind de prerogativele functiilor de conducere pe care le detineau in cadrul acestui minister, au aprobat schimburile de terenuri dintre MApN si Becali George cu incalcarea dispozitiilor legale ce reglementeaza proprietatea publica si circulatia juridica a terenurilor, in defavoarea statului. Cei doi inculpati au facut demersuri pentru grabirea finalizarii schimbului, in conditiile in care institutii ale statului si functionari din cadrul MApN implicati atrageau atentia cu privire la diferenta de valoare dintre terenurile ce fac obiectul schimbului si lipsa utilitatii terenului cedat de patronul Stelei. Primii doi au facut insa demersuri ilegale pentru a gasi o functionalitate terenul primit de la Becali, fara avizul ministerului de resort.

In schimbul deciziei, Victor Babiuc a primit, prin intermediul fiicei sale, suma de 3 mii de dolari, sub forma unui contract fictiv de vinzare-cumparare. Procesul celor patru va incepe pe 18 ianuarie 2011 la înalta Curte de Casatie si Justitie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.