Național

Falsificatori de carduri judecati pentru furtul a 200.000 de euro din conturi

Ziarul de Vrancea
29 oct 2010 524 vizualizări
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au trimis în judecata 19 persoane ce fac parte dintr-o grupare din Constanta specializata în fraude pe Internet si clonare de carduri, producind un prejudiciu de 200.000 de euro.

Persoanele deferite justitiei vor fi judecate de Tribunalul Constanta pentru savirsirea infractiunilor de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat; introducerea, modificarea sau stergerea, fara drept, de date informatice ori restrictionarea, fara drept, a accesului la aceste date, rezultind date necorespunzatoare adevarului, in scopul de a fi utilizate in vederea producerii de consecinte juridice; falsificarea instrumentelor de plata electronica; detinerea de echipamente in vederea falsificarii de instrumente de plata electronica si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos. Potrivit DIICOT, in perioada 2008-2009, membrii gruparii au clonat pagini web ale unor institutii financiare, pe care le-au incarcat pe diverse servere si ale caror conexiuni au fost trimise mai multor utilizatori, in scopul obtinerii datelor de identificare ale cardurilor bancare. Datele astfel obtinute au fost utilizate fie pentru efectuarea de transferuri de bani on-line, prin intermediul unei societati de transferuri financiare, din conturile persoanelor pagubite catre complici ai grupului infractional, fie pentru clonarea cardurilor bancare si utilizarea acestora pentru efectuarea de tranzactii la POS-urile mai multor societati comerciale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.