Național

FMI este îngrijorat ca salariile ar putea creste

Ziarul de Vrancea
28 oct 2010 682 vizualizări
Scaderea cu 25% care a intrat in vigoare asta-vara urmeaza sa expire la sfirsitul anului

Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este o masura temporara, valabila pina la 31 decembrie, astfel ca Guvernul va trebui sa gaseasca solutiile juridice pentru a nu fi obligat de Curtea Constitutionala sa readuca de la 1 ianuarie toate veniturile la nivelul anterior scaderii.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca mai multi reprezentanti ai partidelor politice au ridicat aceasta problema in discutiile cu reprezentantii FMI, care sint ingrijorati la rindul lor ca, daca va fi luata o astfel de decizie de catre Curtea Constitutionala, tintele fiscale stabilite pentru anul viitor nu vor mai fi atinse sau vor fi adoptate noi masuri de austeritate, pentru a compensa cheltuielile suplimentare.

Curtea Constitutionala a dat aviz de constitutionalitate pe taierea salariilor bugetarilor cu 25% pentru o perioada temporara, pina la 1 ianuarie, fiind invocata starea de urgenta prevazuta la articolul 53 din Constitutie, iar daca prin legea salarizarii unitare mai multe categorii de salarii nu revin la nivelul anterior scaderii, noua lege ar putea fi considerata neconstitutionala.

Mai mult, in cazul in care salariul minim va fi majorat, vor fi efectuate reduceri suplimentare la anumite categorii de venituri, pentru a ramine in anvelopa cheltuielilor salariale stabilite cu FMI, iar in acest caz, Curtea Constitutionala ar putea declara neconstitutionala inclusiv legea unitara a salarizarii, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 7 ore, 6 minute, 35 secunde
Acestor indivizi care vin si fac legea in Romania le-a spus cineva care este nivelul de trai al romanilor,cum se descurca ei?De ce nu-i duceti intr-un sat sarac sa vada cum se traieste?Ii duceti pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.