Național

Ziua motiunii de cenzura

Ziarul de Vrancea
27 oct 2010 614 vizualizări
opozitia sustine ca mai are nevoie de doar trei voturi pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata si, in consecinta, Guvernul Boc sa fie demis n votul din Parlament va fi dublat de manifestatii in strada, la care sindicalistii asteapta sa participe aproximativ 100.000 de oameni

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca opozitiei ii mai lipsesc doar trei voturi pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata astazi in Parlament. Ponta a spus ca a discutat cu mai multi parlamentari independenti si ai PDL, de la care are "promisiuni ferme" ca vor vota motiunea de cenzura. Presedintele PSD a mai spus ca daca la votarea motiunii nu va fi nici un vot in sustinerea Guvernului, atunci acesta este "un guvern zero". "Ce guvern din aceasta lume sta la putere avind zero voturi? Nici macar in dictaturi, si acolo se da un vot formal. Un guvern cu sustinere zero este un guvern zero", a adaugat el. Ponta a precizat ca asteapta voturi pentru motiune inclusiv de la deputatii grupului minoritatilor, nu doar de la cei ai PDL. El a refuzat sa dea nume, motivind ca nu doreste sa le creeze acestora probleme. "Nu precizez cum ii cheama pentru ca stiu ce ii asteapta in aceasta seara: dosar penal, politie, garda financiara, bagat in sedinta. Mai multi au patit deja lucrul acesta. Altii dimpotriva, ca senatorul de Gorj (Ion Ruset "" n.r.) care a spus ca voteaza motiunea si a fost pus presedinte la PDL, probabil ca dupa ce nu va vota motiunea o sa il dea jos si o sa fie tot Mantog sef, ca asa se lucreaza la PDL. Au un arsenal nelimitat de amenintari, de coruptie sub diverse forme, pentru a-i convinge sa nu voteze deloc", a spus Ponta.


Mircea Geoana este pesimist


Victor Ponta a spus ca senatorul Catalin Voicu nu este luat in calcul in ceea ce priveste estimarea voturilor pentru motiune si a adaugat ca deputatul PSD Victor Surdu va lipsi azi de la vot, din cauza unei interventii chirurgicale suferite recent. întrebat daca parlamentarii PDL care vor vota motiunea vor fi primiti in PSD, Ponta a raspuns: "Cei care vor vota motiunea sint partenerii nostri. Alte promisiuni nu am facut si va dau un exemplu cu un deputat care a fost la noi si acum e la domnul Oprea (UNPR-n.r.) si a negociat si cu noi si cu PNL ca vine si voteaza motiunea daca il punem ministru in viitorul guvern, al agriculturii de exemplu. Evident ca nu promitem asa ceva". Pe de alta parte, presedintele Senatului Mircea Geoana a declarat ieri la Iasi ca este rezervat in privinta reusitei motiunei de cenzura. "Eram mai optimist in urma cu citeva zile. Ultimele declaratii pe care le-am auzit m-au facut sa fiu mai rezervat", a afirmat fostul lider PSD. Purtatorul de cuvint al grupurilor parlamentare ale UNPR, Valeriu Steriu, a anuntat ieri ca parlamentarii Uniunii nu vor vota motiunea de cenzura a opozitiei, considerind ca este un act demagogic si politicianist. Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata astazi, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sint necesare 236 de voturi favorabile, numar mai mare decit cel al parlamentarilor din partidele de opozitie.


Cel mai mare miting sindical de dupa \'91?


Confederatiile sindicale spun ca vor aduce azi in Capitala peste 100.000 de oameni care vor cere demisia intregului Guvern. Daca declaratiile lor se confirma, acesta ar putea fi al doilea miting ca amploare de dupa 1991.

Sindicalistii au anuntat initial ca in ziua motiunii cele cinci confederatii vor scoate in strada peste 80.000 de oameni. Liderii sindicali au facut apel la toti cei nemultumitii (someri, studenti, pensionari) sa se alature actiunii de protest, "pentru ca alesii neamului sa fie treziti la realitate si sa isi vada nemultumitii in strada". Sindicalistii se vor aduna intre 7.30 si 9.00, dupa care vor pleca spre Piata Victoriei, unde la ora 10.00 va incepe mitingul. O ora mai tirziu, sindicalistii vor pleca in mars pe traseul Bulevardul Magheru - Piata Unirii - Piata Constitutiei, unde, spun ei, vor ramine pina la ora 17.30, asteptind rezultatul votului la motiunea de cenzura.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739402 zile, 7 ore, 48 minute, 7 secunde
chiar credeti tot ce spune victor ponta? cand esti f sigur pe victorie dai si numele celor care i-ai convins sa te sustina VESNICUL JOC POLITIC
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.