Național

Cum servesc unii patria:Miroase a par de javra!

Ziarul de Vrancea
26 oct 2010 483 vizualizări
Aceasta a fost doar una dintre lozincile strigate ieri de militari, la un miting organizat in apropierea Palatului Cotroceni n in semn de protest, "aparatorii patriei" au ars si un chipiu de marinar

Militari in rezerva si in retragere au ars ieri pancartele arborate la miting cu portretele lui Traian Basescu si Gabriel Opream, dar si un chipiu de marinar si un ceas oferit de presedintele Traian Basescu in Afganistan in 2006. Reprezentantii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, in Retragere si in Rezerva au scandat "Iesi afara, javra ordinara!". Ei au depus linga o groapa situata pe terenul viran unde au primit autorizatie de protest o coroana mortuara dedicata actualului regim. Protestatarii au aruncat in groapa o parte dintre pancartele pe care le-au avut la miting, dindu-le foc. în aceeasi groapa a fost aruncat un ceas pe care era inscriptionat "Oferit de presedintele Traian Basescu - Afganistan, 2006". Protestatarii au explicat ca este primit de la un militar care s-a aflat la acel moment in teatrul de operatiuni din Afganistan. De asemena, ei au ars un chipiu de marinar. în acest timp, protestatarii au strigat lozinci precum "Arde sobolanul!", "Miroase a par de javra!", "Sa se duca unde vor, Basescu, Oprea si cu gasca lor!" si "Miroase a sorici!". La final, toti protestatarii au scandat de mai multe ori "Iesi afara, javra ordinara!". La protest au participat peste o mie de reprezentanti ai Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate, in rezerva si in retragere, din Olt, Botosani, Buzau, Sibiu, Arges, Prahova, Vilcea, Braila, Galati, Tulcea, Constanta, Dolj. Mitingul a coincis ieri cu Ziua Armatei Romane.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.