Național

Nimeni nu vrea sa voteze pentru Guvernul Boc

Ziarul de Vrancea
26 oct 2010 646 vizualizări
Reprezentantii PDL si UDMR din Parlament au anuntat ieri ca nu vor vota la motiunea de cenzura n intre timp, liderii opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, isi continua cearta privind posibilul "premier de criza"

Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a anuntat ieri ca la motiunea de cenzura parlamentarii democrat-liberali se vor ridica, vor spune prezent, fara sa se apropie de urnele de vot. "Daca se apropie de urne, inseamna ca voteaza. Nici un membru PDL nu va vota. Daca voteaza cineva, nu are treaba cu partidul. Asta este decizia partidului si trebuie sa o respectam toti", a precizat Toader. El a spus ca nu va fi cazul sa fie aplicate sanctiuni pentru parlamentarii PDL, deoarece nu vor exista situatii in care acestia sa participe la vot. Liderul PDL a adaugat ca nu se teme ca deputatii sau senatorii democrat-liberali ar putea vota motiunea de cenzura, avind in vedere ca este vorba despre o decizie politica. "Ei (PNL si PSD - n.r.) trebuie sa gaseasca majoritatea. Permanent am fost acuzati ca nu avem majoritate in Parlament. Daca vor sa darime Guvernul, sa aiba ei majoritatea in Parlament. Acum trebuie sa demonstreze ei daca sint 236", a mai spus Toader. Nici parlamentarii UDMR nu vor vota la motiunea de cenzura. Anuntul a fost facut ieri de presedintele partidului, Marko Bela. "Fiind vorba despre un act politic, raspunsul nostru este la fel, unul politic. Vom fi prezenti la dezbateri, dar nu vom vota, nu vom participa la vot", a mentionat liderul UDMR. Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata miercuri, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile, pentru adoptarea motiunii fiind necesare 236 de voturi favorabile.


Prizonieri si manechine


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca decizia PDL ca parlamentarii acestui partid sa nu voteze la motiune reprezinta "un gest las si iresponsabil". El a adaugat ca, daca votul de la motiunea de cenzura nu va inregistra nici o sustinere a Guvernului, se poate considera ca Executivul este demis "de facto". "Un guvern care nu are nici un vot «pentru» este un guvern cu sustinere zero, iar daca miercuri voturile pentru demiterea Guvernului vor fi mai multe decit cele pentru sustinere, practic Guvernul Boc este demis de facto si Romania devine in mod oficial o tara fara guvern si fara guvernare", a spus el. De partea cealalta, liderul PNL, Crin Antonescu, spune ca masura PDL de a-si transforma parlamentarii in "manechine", nu este de natura sa sperie sau sa indispuna. "Daca sint parlamentari in PDL care inteleg ca tara nu mai poate fi dusa de ripa de Guvernul Boc, aceia o vor face indiferent de interdictia de a nu vota", a mai spus Antonescu.


Dragoste cu nabadai in opozitie


Dupa ce au pus tunurile pe alesii puterii, liderii celor doua formatiuni de opozitie s-au luat la harta intre ei. Victor Ponta a afirmat ieri ca in timp ce alti lideri ai opozitiei au participat la "zece emisiuni la televizor", PSD a obtinut deja "zece" voturi pentru motiune. Ironia il viza pe seful PNL, Crin Antonescu. "Vreau sa le multumesc organizatiilor care au primit parlamentari de la PDL in aceasta perioada. Noi am luat parlamentari, altii au fost pe la televizor", a declarat presedintele PSD. Replica liberalului nu s-a lasat mult asteptata. Antonescu l-a comparat pe liderul PSD cu jurnalista Andreea Pora (n.r. "" ziarist considerat ca fiind un sustinator al PDL). In legatura cu acest gen de comentarii, i-as putea spune domnului Ponta ce-i spun si doamnei Pora, cam tot pe acolo", a afirmat liderul PNL.

Ulterior, Victor Ponta a mutat disputa cu Antonescu in spatiul virtual. Intr-o postare pe blog, social-democratul s-a declarat "uimit" de pozitia liberalului in privinta propunerilor facute pentru eventualii premieri ai unui ipotetic guvern PSD-PNL. "Cum sa anunti la presa ca ai trei propuneri de prim-ministru si sa te astepti ca PSD chiar sa te ia in serios? E ca si cind eu cumpar ceva actiuni la Microsoft si fac o conferinta de presa in care il anunt pe Bill Gates ca am niste propuneri pentru presedintele CA-ului si chiar ma mir ca nu se conformeaza!", afirma Ponta. El spune ca nominalizarile facute de Antonescu au fost propuse fara ca acesta sa stie daca respectivii iau in calcul o eventuala candidatura la functia de premier. "Si cum facem, tragem la sorti dintre ei sau ii chemam la interviu, eventual in week-end, cind nu sint la locul lor de munca, in mod sigur mai confortabil decit cel de la Palatul Victoria! Si daca ii acceptam noi, daca accepta ei si daca accepta si Base (ce de «daca») cu ce program si cu ce oameni vor incepe de miine sa guverneze Romania?", continua Ponta. El concluzioneaza ca propunerile facute de Antonescu sint atit "de neserioase" incit nici nu merita sa fie comentate. Spre seara, cei doi s-au impacat. "Ne-am inteles. Am discutat cu domnul Crin Antonescu putin mai devreme (n.r. - la telefon) cind am iesit din sala si toti sintem de acord ca miercuri seara decizia privind numirea unui premier nu va apartine doar PSD, ci PSD, PNL PC, UDMR si minoritati", a spus Ponta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.