Național

PSD sub tentatia botnitei

Ziarul de Vrancea
16 oct 2010 510 vizualizări
Acuzatii sint facute de fostul sef al partidului, Mircea Geoana n declaratia sa a fost taxata dur de Liviu Dragnea n schimbul de replici prefateaza Congresul PSD care incepe astazi

Fostul presedinte PSD Mircea Geoana a acuzat, intr-un mesaj pe care l-a transmis, vineri, membrilor de partid, inconsecventa actualei conduceri a PSD in ceea ce priveste strategia politica si avertizeaza asupra "tentatiei de a da liber la pusul botnitei in PSD". El isi avertizeaza colegii de partid ca "orice fel de calcule politicianiste de natura a amina solutia radicala, schimbarea guvernarii si alegerile anticipate" vor fi taxate de electorat.

De altfel, fostul presedinte al PSD critica decizia conducerii partidului de a renunta la intentia suspendarii presedintelui Basescu. "Renuntarea cu multa usurinta la initiativa suspendarii in urma unor justificari necredibile ale presedintelui, cum s-a intimplat in cazul Legii pensiilor, ridica semne de intrebare atit in legatura cu temeiul suspendarii, cit si cu seriozitatea demersului", afirma Geoana. De asemenea, el acuza inconsecventa actualei conduceri a PSD in ceea ce priveste strategia politica. "Faptul ca, in 2010, PSD a avut patru strategii diferite in doar 7 luni este un semnal de inconsecventa pentru alegatori", arata Geoana. El avertizeaza si asupra pericolului unor tensiuni in relatia cu PNL, afirmind ca in acest fel PSD contribuie la o posibila reunificare a dreptei. Totodata, social-democratul atrage atentia asupra faptului ca PDL continua sa cistige alegeri partiale, ceea ce constituie "un mare semnal de alarma pentru ce se poate intimpla in 2012". în aceeasi scrisoare, Geoana avertizeaza ca PSD are in acest moment si o serie de dusmani interni, mai putin persoane, cit mai mult mentalitati si practici. "Exista tentatia de a da liber la pusul botnitei in PSD, potrivit principiului ca mai multa disciplina inseamna mai putina democratie", acuza Geoana. Pe 16 august, BPN al PSD a decis, prin vot unanim, sa instituie pentru sase luni o interdictie pentru Mircea Geoana privind declaratiile despre partid, sub riscul excluderii din PSD.


Nu ma ocup de situatia locativa a lui Geoana


Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, comentind scrisoarea trimisa de Geoana social-democratilor Mircea Geoana, ca cineva normal la cap nu poate spune, acum, asa ceva. "Nu cred ca cineva normal la cap poate sa spuna, acum, in PSD, ca cineva are botnita. Eu stiu ca toata lumea vorbeste liber, a inceput sa vorbeasca mai bine. Ce pot sa constat e ca in ultima perioada PSD a devenit mai coerent. Faptul ca vorbesti mai coerent este bine pentru partid, pentru ca cetatenii reusesc sa te perceapa", a spus Dragnea. în ceea ce priveste acuzele lui Geoana privind renuntarea la actiunea de suspendare a lui Traian Basescu, Dragnea a spus ca seful statului nu a promulgat Legea pensiilor, drept pentru care preocedura nu a mai fost initiata, el precizind ca acest lucru nu inseamna ca PSD a renuntat definitiv la procedura de suspendare.

întrebat daca Geoana se situeaza in afara deciziei BPN privind interdictia de a mai face declaratii in afara liniei partidului, Dragnea a raspuns: "Nu ma ocup de situatia locativa a nimanui, nici macar a domnului Geoana, ca sa stiu unde se situeaza la o anumita ora sau data. Nu stiu si, sincer sa fiu, nu ma intereseaza".


"Ponta, mai degraba bolsevic decit social-democrat"


Senatorul PDL Gabriel Mutu, care s-a inscris, joi, in PSD, il ironiza in luna august pe actualul sau sef politic, Victor Ponta. Intr-un post intitulat "Cind micul Titulescu ajunge mare", proaspatul social-democat scria: "Se pare ca actualul lider al PSD isi are originile in cuplul Iliescu - Nastase, parcursul sau nefiind influentat prea mult de catre fostul presedinte al partidului. Bine, dupa cum declara explicit, in istoria acestui partid, la sectiunea lideri, de la Iliescu si Nastase se va sari direct la Ponta, pentru ca, nu-i asa, numele Geoana nu este unul destul de demn pentru ei. Cu alte cuvinte, mai degraba bolsevic decit social-democrat, domnul Ponta ne sugereaza faptul ca istoria poate fi decupata acolo unde convine mai putin actualului presedinte". Ironiile la adresa lui Victor Ponta nu se opresc aici. Potrivit lui Mutu, ramine de vazut "daca nu si domnul Geoana va avea cit de curind aceeasi soarta cu cea a liderilor sai locali, schimbati treptat din functii, odata cu venirea la putere a micului Titulescu. Pardon, MARELE".




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.