Național

Daca trece motiunea, urmeaza suspendarea presedintelui

Ziarul de Vrancea
14 oct 2010 465 vizualizări
Strategia a fost deconspirata de socrul liderului PSD n daca Guvernul Boc pica, Traian Basescu nu va numi un premier al opozitiei, crede Ilie Sirbu n parlamentarii din arcul de guvernare au intrat si ei "in cantonament" pentru motiunea de cenzura

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sirbu, sustine, intr-un interviu acordat pentru Mediafax, ca nu crede ca presedintele Traian Basescu va nominaliza un premier propus de PSD si PNL in eventualitatea adoptarii motiunii de cenzura. Tot pe scenariul adoptarii motiunii de cenzura, Sirbu apreciaza ca Basescu s-ar putea folosi de situatie pentru a "scapa" de premierul Emil Boc. Senatorul PSD avanseaza ca posibile solutii pentru propunerea de nou premier persoane fie din institutii financiare internationale, fie dintr-o "banca renumita", fie cu succes in afaceri. El spune ca singura sansa ca PSD si PNL sa formeze guvernul dupa eventuala adoptare a motiunii de cenzura este ca parlamentarii PDL care o vor vota sa se declare transparent impotriva actualei majoritati guvernamentale. In aceasta situatie, pasul urmator ar fi ca opozitia sa treaca si la suspendarea presedintelui. Sirbu admite ca intrarea la guvernare a PSD, alaturi de PDL, a fost o greseala si isi asuma propria responsabilitate pentru ca a negociat in acest sens. El apreciaza, pe de alta parte, ca o greseala si mai mare a fost decizia de a iesi de la guvernare, cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale.


Parlamentarii puterii isi fac tactica pentru motiune


Deputatii si senatorii din partidele care formeaza majoritatea guvernamentala ar putea, la votul pe motiunea de cenzura, sa nu ridice bilele de vot pentru a le introduce in urne. Ei ar urma sa fie doar prezenti la sedinta respectiva, au declarat surse din coalitie. în felul acesta, au mai precizat sursele citate, se pot identifica parlamentarii din majoritatea guvernamentala care voteaza motiunea, intrucit ei trebuie sa mearga la tribuna pentru a lua bilele de vot. De asemenea, aceasta procedura permite si evitarea unei situatii in care, desi motiunea ar fi respinsa, voturile in favoarea ei ar fi mai multe decit cele impotriva, din cauza inerentelor erori de vot sau a absentelor. PSD si PNL urmeaza sa definitiveze, pina saptamina viitoare, textul motiunii de cenzura, care va fi depusa in Parlament, cel mai probabil, peste doua saptamini. Pe de alta parte, cele doua partide din opozitie vor initia motiune de cenzura si dupa ce Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pe legea educatiei si legea salarizarii in sectorul bugetar.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.