Național

Initiativa europeana pentru revenirea la termenul de «tigan» in loc de rom

Ziarul de Vrancea
30 sep 2010 476 vizualizări
Propunerea ii apartine eurodeputatul roman, Sebastian Bodu

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a depus o motiune de rezolutie a PE prin care solicita inlocuirea termenului "rom" cu "tigan". înlocuirea termenului este justificata de europarlamentarul roman prin confuzia pe care cuvintul respectiv o creeaza, acesta facind trimitere atit la poporul roman, cit si la locuitorii orasului Roma. "Avem in Europa chiar si un stat care doreste sa isi schimbe numele doar pentru a indeplini niste criterii, si aici ma refer la Macedonia. Consider ca este important ca toata aceasta confuzie intre roman, rom si roman sa inceteze pentru ca nimeni nu are nici un avantaj de pe urma ei. La urma urmei, sint asociatii ale celor care acum se numesc romi care solicita revenirea la numele de tigan. Asadar, sper ca Uniunea Europeana va inlocui termenul de rom cu cel de tigan in toate actele oficiale. De la bun inceput impunerea termenului de rom a fost o greseala pe care acum trebuie sa o reparam", a declarat Sebastian Bodu. Europarlamentarul PDL spune ca avea in plan inaintarea acestei propuneri de rezolutie inca dinainte de izbucnirea scandalului legat de repatrierile din Franta. "Este oarecum o coincidenta faptul ca vin cu aceasta propunere acum. Pentru ca imi era clar de mult timp ca reinstaurarea termenului de tigan trebuie facuta. Dar in acest context devine cu atit mai importanta", a declarat Sebastian Bodu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.