Național

In visele lui Tokes:

Ziarul de Vrancea
27 sep 2010 394 vizualizări
Tinutul Secuiesc se intinde pina la granita cu Ungaria

Vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, a anuntat ieri ca doreste introducerea autonomiei teritoriale si in judetele Bihor si Satu Mare.

"Avem de gind sa introducem autonomia teritoriala - cu consimtamintul politicului romanesc, desigur, prin intelegere reciproca - si in alte regiuni in afara secuimii, in tinuturile asa-numite Partium, adica Bihor si Satu Mare, unde sintem in relativa majoritate intr-o oarecare regiune restrinsa", a afirmat Tokes. El a precizat ca o astfel de autonomie ar fi avantajoasa si pentru romanii care locuiesc in zonele respective, oferind exemplul Cataloniei din Spania, in care, potrivit lui Tokes "mii si mii de spanioli se muta", pentru ca nivelul de trai este cel mai inalt. Totodata, Laszlo Tokes a afirmat ca i-a trimis o scrisoare presedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, caruia ii cere sa ii ofere sprijin in oprirea atacurilor din partea politicienilor romani impotriva sa, atacuri care "revitalizeaza atmosfera national-comunismului de alta data". Eurodeputatul PSD Corina Cretu a cerut, la inceputul lunii septembrie, in plenul PE retragerea calitatii lui Laszlo Tokes de vicepresedinte al Parlamentului European. Ea si-a argumentat demersul sustinind ca, de la numirea in functie, maghiarul si-a intensificat mesajele extremiste si sovine.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.