Național

In toiul ultimelor pregatiri pentru Spatiul Schengen,Guvernul ramine fara mina de fier a lui Blaga

Ziarul de Vrancea
28 sep 2010 460 vizualizări
A plecat si ultimul reprezentant al tripletei Berceanu, Videanu, Blaga (BVB), considerata drept cea mai influenta grupare din PDL n in locul demisionarului Vasile Blaga, la sefia Internelor a fost numit un protejat al lui Gheorghe Falca, finul presedintelui

Vasile Blaga si-a dat ieri demisia din functia de ministru al Administratiei si Internelor, demersul sau survenind mitingului ilegal organizat de politisti la Palatul Cotroceni. "Am decis sa imi inaintez demisia de onoare. Este un moment importat pentru MAI si pentru Romania, si anume atingerea celui mai important obiectiv strategic, intrarea in Spatiul Schengen. Nu trebuie sa planeze nici un fel de suspiciune asupra Ministerului", a spus Vasile Blaga in deschiderea declaratiei de presa pe care a facut-o la sediul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI). Dupa ce si-a anuntat demisia, Blaga a facut o scurta prezentare a stadiului la care se afla integrarea Romaniei in Spatiul Schengen, precum si a modului de absortie a fondurilor europene. Vasile Blaga a preluat conducerea MAI in decembrie 2009, functie pe care a mai detinut-o la inceputul guvernarii Aliantei DA, intre 2004 si 2007. El este unul dintre fondatorii Partidului Democrat, fiind, in perioada 1991-1997, liderul organizatiei judetene Bihor a PD. Intrebat, la iesirea din sediul MAI, daca s-au facut presiuni asupra sa pentru a-si inainta demisia, Blaga a raspuns scurt: "Nu e nimeni in stare". Decizia demisiei vine dupa ce, la sfirsitul saptaminii trecute, atit presedintele Traian Basescu, cit si premierul Emil Boc au anuntat ca renunta la serviciile de escorta ale Politiei, in urma mitingului ilegal al politistilor. Potrivit cotidianului Gandul, care citeaza surse din PDL, Blaga ar fi luat decizia dupa ce a refuzat sa-l asculte pe Traian Basescu si sa ii demita pe sefii Politiei si Jandarmeriei. Ministrul ar fi considerat ca cei doi nu sint vinovati pentru comportamentul celor 6 mii de politisti care au marsaluit ilegal pina la Cotroceni. Sursele citate sustin ca Blaga l-ar fi informat inca de duminica seara pe premierul Emil Boc de intentia sa.


Traian Igas "mosteneste" Spatiul Schengen


Presedintele Traian Basescu a semnat aseara decretul de numire in functia de ministru al Administratiei si Internelor a liderului grupului PDL din Senat, Traian Igas. El a fost propus pentru a prelua conducerea MAI de premierul Emil Boc, in urma unei sedinte a democrat-liberalilor. Din 2008, Traian Igas este liderul grupului PDL din Senat, fiind presedintele Comisiei pentru Regulament. în perioada 2004 - 2008 a fost deputat, vicepresedinte al Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic. între 2000 si 2004 a fost consilier local in orasul aradean Pecica, iar in 2004 a fost consilier in Consiliul Judetean Arad. Igas are un master in "Management si finantare in administratia publica" si este absolvent al Colegiului National de Aparare. La ultimele alegeri parlamentare el a fost sustinut de primarul Aradului, Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu.


Opozitia suspina dupa Blaga


Demisia lui Vasile Blaga a fost primita cu regrete atit de membri PDL cit si de reprezentantii opozitiei. Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat inaintea oficializarii anuntului ca Blaga este un "ministru excelent", caruia nu i se poate reprosa nimic. întrebat daca, in cazul in care acesta isi da demisia, conducerea PDL ar trebui sa o respinga, Oltean a raspuns: "Categoric! Eu voi fi unul dintre cei care se vor opune categoric unei demisii a lui Vasile Blaga, pentru ca apreciez ca momentul este totalmente inoportun si ceea ce s-a intimplat in ziua de vineri nu i se poate reprosa lui Vasile Blaga". Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat si el ieri ca Vasile Blaga nu ar fi trebuit lasat sa demisioneze. Inclusiv reprezentantii UDMR i-au cerut ieri lui Blaga sa revina asupra deciziei de a demisiona, aratind ca acesta nu poate fi facut responsabil pentru actiunile liderilor sindicali. Fostul ministru a primit un vot de incredere neasteptat si din partea opozitiei. Liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat ca presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc ar fi trebuit sa demisioneze, nu ministrul Internelor, Vasile Blaga. Un punct de vedere asemanator a venit si din partea sefului PNL, Crin Antonescu. El a aratat ca Vasile Blaga, pe care l-a catalogat "un om politic cu o anumita demnitate si responsabiltate din PDL", nu avea alta solutie, decit sa-i faca pe seful statului si pe premier sa-si schimbe atitudinea fata de MAI sau sa demisioneze.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.