Național

Udrea redescopera Republica Moldova

Ziarul de Vrancea
27 sep 2010 459 vizualizări
Drumul vinului este un proiect turistic comun care va lega Romănia de Republica Moldova, Moldova de Romănia si de Europa, a declarat simbata, la Statiunea viti-vinicola Pietroasele, ministrul Turismului, Elena Udrea.

Ea a participat la lansarea unui nou produs turistic, culesul traditional al viei, la care a luat parte si ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Iurie Renita. "Pe linga promovarea turismului viti-vinicol si a traseelor de turism viti-vinicol, tip Drumul cramelor sau Drumul vinului, ne-am gindit ca ar fi nemaipomenit daca si reprezentantii Republicii Moldova, prin dl. ambasador, ar fi aici, pentru ca Drumul vinului poate lega Romania de Moldova, Moldova de Romania si de Europa", a mai spus Elena Udrea. Ministrul afirmase pe 23 septembrie ca doreste crearea unei destinatii turistice comune Romania - Republica Moldova pentru promovarea turismului in cele doua state. Udrea a precizat, la Chisinau, ca in ambele state exista un mare potential turistic si se va atrage atentia asupra crearii unor circuite turistice comune.


Frunda spune ca Basescu ar trebui sa refuze promulgarea Legii pensiilor


Senatorul UDMR Frunda Gyorgy spune ca i-ar recomanda presedintelui Traian Basescu sa promulge Legea pensiilor fiindca stie ca seful statului face intotdeauna exact contrariul a ceea ce i se recomanda, insa o minima logica juridica ar impune sa refuze promulgarea. întrebat despre initiativa declansarii procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, daca acesta promulga Legea pensiilor, Frunda a spus ca o astfel de procedura trebuie initiata doar daca are la baza un "motiv serios constitutional", si nu "diferite alibiuri constitutionale". Frunda a spus ca el ca i-ar recomanda presedintelui sa promulge Legea pensiilor, pentru ca stie ca acesta face intotdeauna exact contrariul a ceea ce i se recomanda. Frunda a adaugat ca "o minima logica juridica" ar trebui sa ii dicteze presedintelui refuzul promulgarii. Ar trebui "sa ceara un vot final din nou. Toata lumea a vazut ca nu era cvorum", a precizat Frunda. Potrivit sursei citate, in eventualitatea in care presedintele ar fi suspendat si s-ar ajunge la referendum, in mod cert Basescu va fi demis, din cauza masurilor nepopulare, dar si a limbajului folosit la adresa diverselor categorii sociale, care deranjeaza nu doar intelectualii, ci "orice om care are bun simt".


700 de lei, prada unui jaf armat la o casa de pariuri


Doi barbati care purtau cagule au jefuit, simbata seara, o casa de pariuri din Timisoara, dupa ce le-au amenintat cu "un obiect care parea a fi un pistol" pe cele doua angajate din interior, ei reusind sa fuga cu aproximativ 700 de lei. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Timis a spus ca abia dupa plecarea celor doi barbati, cele doua angajate au apasat butonul de panica. Politistii incearca sa vizioneze imaginile surprinse de camerele de vederi din interiorul casei de pariuri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.