Național

Boc riposteaza:

Ziarul de Vrancea
21 sep 2010 574 vizualizări
Vladescu e vinovat de reducerea salariilor bugetarilor

Fostul ministru al Finantelor a fost gasit tap ispasitor pentru taierile salarile resimtite de angajatii la stat


Premierul Emil Boc l-a acuzat ieri pe fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu ca a inclus in bugetul pentru 2010 bani pentru al 13-lea salariu, prime si alte stimulente fara a avertiza Guvernul, la inceputul acestui an.

El a afirmat ca daca Executivul ar fi fost instiintat asupra acestei situatii, salariile nu ar mai fi fost diminuate, deoarece al 13-lea salariu, primele si stimulentele erau eliminate din timp. Reactia premierului vine la o zi dupa ce Vladescu ii reposa lui Boc pregatirea economica. "Mie imi pare rau ca Vladescu se angajeaza intr-o asemenea discutie. Nu pot totusi sa nu raspund daca domnia sa a provocat o asemenea dezbatere. în primul rind, avea la dispozitie calea demisiei daca nu ar fi fost de acord cu vreo masura promovata sau nu de Guvern la propunerea domniei sale, ori nu a fost cazul. L-as intreba apoi, daca era vorba de viziune sau de capacitate de intelegere a crizei si a economiei, cum a fost posibil ca in ianuarie sa permita in buget plata celui de-al 13-lea salariu, a primelor de vacanta, a altor stimulente, iar dupa citeva luni sa vina cu reducerea cu 25% a salariilor? Daca avea o asemenea viziune si mi-ar fi comunicat-o, fiti convinsi ca nu aveam o reducere cu 25% a salariilor, pentru ca din timp am fi luat masurile de eliminare a celui de-al 13-lea salariu, a primelor si a stimulentelor, astfel incit sa nu fi fost in situatia de a reduce salariile bugetarilor", a raspuns ieri Boc. Premierul a mai spus ca Vladescu nu a prezentat Guvernului un nou sistem de impozitare a firmelor care sa inlocuiasca impozitul minim, desi a avut opt luni la dispozitie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.