Național

Romanii cred ca lui Vintu ii sta mai bine dupa gratii

Ziarul de Vrancea
20 sep 2010 404 vizualizări
39% dintre conationali considera ca presedintele Traian Basescu "a ordonat arestarea" omului de afaceri, arata un sondaj IRES n numarul celor care sustin ca "mogulul" ar trebui sa stea in inchisoare este aproape dublu

La intrebarea "Credeti ca Traian Basescu a ordonat arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu?", 39% dintre cei chestionati au raspuns "Da", 37% spun ca "Nu", iar 24% n-au raspuns, arata ultimul sondaj al Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES). Presedintele institutului, Vasile Dincu, a declarat pentru Agerpres ca procentele sint valabile pentru doua sondaje, realizate in 9 si 15 septembrie, de fiecare data fiind obtinute aceleasi rezultate la intrebarea respectiva. El a adaugat ca sondajele au fost realizate pe un esantion reprezentativ de 1.543 de subiecti cu virsta de peste 18 ani, marja de eroare fiind de ^/- 2,8%. într-o analiza postata pe site-ul IRES, Vasile Dincu explica faptul ca mediatizarea excesiva a arestarii lui Sorin Ovidiu Vintu a schimbat foarte putin optica populatiei legata de persoanele implicate. "Cei care s-au pronuntat alarmist asupra fortei media nu au foarte multe argumente, mediatizarea masiva influenteaza deja foarte putin", crede sociologul clujean.


8% dintre romani nu stiu unde a dormit Vintu saptamina trecuta


Sondajul mai arata ca 92% dintre cei chestionati au auzit de arestarea lui Vintu, iar 54% (in sondajul din 9 septembrie) si 63% (in sondajul din 15 septembrie) cred ca Vintu trebuia arestat. "E adevarat, cei care se uita zilnic la Realitatea TV sint influentati sa spuna ca SOV nu ar trebui arestat, dar influenta este minima. La intrebarea care incearca sa identifice cistigatorul arestarii lui Vintu, cei mai multi nu pot spune nimic, iar saptamina de mediatizare nu face lumina. Traian Basescu «cistiga» doar un procent", mentioneaza Dincu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.