Național

Mai scapa niste turnatori?

Ziarul de Vrancea
16 sep 2010 396 vizualizări
Incompatibilitatea lui Mircea Dinescu la CNSAS ar putea anula unele decizii de deconspirare a unor colaboratori ai Securitatii

Decizia de incompatibilitate a lui Mircea Dinescu data de inspectorii ANI nu afecteaza "in nici un fel" activitatea CNSAS, sustin oficialii Agentiei. Ei contrazic astfel afirmatiile lui Dinescu potrivit carora scopul ANI ar incerca anularea tuturor hotaririlor CNSAS la a caror adoptare a participat. "Eu si CNSAS am dat in judecata ANI. Toate dosarele la care eu am participat in ultimii ani pot fi reluate, adica toti securistii dovediti pot face contestatie; banuiesc ca tot subterfugiul asta a fost vazut de cei de la ANI, pentru ca, hai sa fim seriosi, faptul ca eu am o ferma de capre si ca sint incompatibil, este ridicola povestea", declara ieri Dinescu. în replica, ANI sustine ca CNSAS nu este parte in procesul in care Dinescu a contestat decizia privind incompatibilitatea sa. în plus, reprezentantii ANI au precizat ca, in cazul in care poetul ar pierde procesul, acest fapt nu va produce efecte juridice asupra activitatii CNSAS. "Hotarirea judecatoreasca nu este opozabila CNSAS si, mai mult, nu exista nici un temei legal care sa justifice afirmatiile domnului Mircea Dinescu privind efectele juridice asupra deciziilor CNSAS", se arata in comunicatul ANI. Totusi, secretarul general al ANI, Horia Georgescu, a afirmat ca o parte dintre aceste decizii ale CNSAS luate cu Dinescu in Colegiu "ar putea avea probleme" in cazul in care cei vizati le-ar contesta. "Este vorba de cele date cu participarea domnului Dinescu dupa data la care noi am constatat incompatibilitatea sa, deci dupa februarie 2010. Acelea ar putea avea o problema de legalitate. Cele anterioare insa, in nici un caz", a explicat Georgescu.

Agentia a ajuns la concluzia ca Mircea Dinescu este incompatibil cu functia de membru al Colegiului CNSAS intrucit ar fi detinut, simultan, timp de citiva ani, si calitatea de administrator al unei societati comerciale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.