Național

Vintu vorbeste, judecatorii decid

Ziarul de Vrancea
16 sep 2010 359 vizualizări
Prezent ieri la judecarea recursului de arest preventiv, omul de afaceri s-a dezlantuit impotriva presedintelui n patronul Realitatea TV crede ca seful statului vrea sa-i fure televiziunea si ca Palatul Cotroceni orchestreaza campanii de presa impotriva afaceristilor incomozi n el a recunoscut insa veridicitatea interceptarilor din dosar

Curtii de Apel Bucuresti vor anunta astazi, la ora 15.00, daca Sorin Ovidiu Vintu, soferul sau, Alexandru Stoican, si omul de afaceri moldovean Octavian Turcan vor fi sau nu eliberati din arest. Audierile de ieri in cazul recursului declarat de cei trei invinuiti au durat doua ore si jumatate. Dupa audierea pledoariilor, judecatorii s-au retras pentru deliberari. Cei trei au cerut cercetarea lor in stare de libertate de catre Parchetul înaltei Curti de Casatie si Justitie, care ii acuza de favorizarea lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare, pentru inselarea a 300.000 de investori ai FNI.


Ii astepta pe procurori cu usa deschisa


Sorin Ovidiu Vintu le-a spus ieri magistratilor ca procesul sau este unul politic, acuzind institutiile statului ca fac totul pentru a-l "satisface" pe presedinte. El a adaugat ca procurorul care a condus ancheta ar fi putut sa-i ceara documente, iar el i le-ar fi pus la dispozitie. "Evident, nu a fost nevoie de asa ceva, totul a trebuit facut asa cum ati vazut", a mai spus Vintu. Omul de afaceri a continuat seria acuzatiilor la adresa sefului statului, relatind cum acesta i-a cerut sprijin mediatic in 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care Vintu a acceptat-o, pentru "progresul Romaniei". "La referendum, el a venit la mine sa-l sustin. Eu i-am spus ca sint de acord, si am stabilit impreuna cu el anumite criterii in baza carora il sustin", a afirmat Vintu. El si-a continuat declaratia aratind ca, "dupa aceea", mai multi "emisari" ai presedintelui au venit sa-i ceara o parte din trustul de presa "Realitatea". "Evident ca am refuzat. încep amenintarile, eu refuz in continuare. Am fost amenintat ca voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost amenintat ca voi avea probleme, am refuzat. Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca in final totul sa culmineze cu arestarea mea", a spus Vintu.


Frecventa satelit pentru interceptarea mobilului sau


Omul de afaceri l-a acuzat apoi pe seful statului ca "face totul" prin Serviciul Roman de Informatii (SRI) si ca "recruteaza" procurori si oameni din presa. "SRI face interceptarile si sesizeaza procurorii cu note informative, procurorii fac dosare care apoi sint date pe mina jurnalistilor, care au datoria de a-l desfigura pe adversar", a precizat patronul Realitatea TV. El sustine ca a fost monitorizat chiar de 140 de lucratori ai SRI, vorbind chiar si de inchirierea unei frecvente de satelit pentru interceptarea microfonului de la mobilul sau.

Vintu a facut scurte referiri si la celelalte persoane din dosar. "Pentru dumneavoastra, Popa este un condamnat periculos, pentru mine este un prieten", le-a spus Vintu judecatorilor. Despre Alexandru Stoian, soferul sau, omul de afaceri a spus ca "a dus mii de plicuri cu bani" de cind lucreaza pentru el, iar despre Octavian Turcan ca este "un eminent bancher".

Altfel, Vintu a recunoscut in fata instantei de recurs autenticitatea interceptarilor telefonice din dosar, precizind insa ca interpretarea data acestora de procurori nu este corecta. El a promis ca va dezvalui "adevaratul sens" al termenilor folositi in convorbirile telefonice doar dupa ce dosarul va ajunge in faza de judecata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.