Național

Cum erau sa devina ghicitul si vrajitoria activitati liberale

Ziarul de Vrancea
8 sep 2010 427 vizualizări
O initiativa legislativa in acest sens a picat ieri la Senat

Senatorii din Comisia juridica au respins ieri o initiativa legislativa a unor parlamentari PDL care prevedea ca activitatile de ghicit si magie sa fie incadrate in nomenclatorul profesiilor liberale. Potrivit proiectului, persoanele care ar fi exercitat astfel de profesii ar fi urmat sa primeasca autorizatie de libera practica si sa plateasca TVA. în cadrul dezbaterilor, presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Grebla, a afirmat ca daca aceasta initiativa nu ar fi in dezbaterea Parlamentului s-ar regasi la emisiunile distractive. Calificind proiectul drept "usor neglijent" in exprimare - prin folosirea unor expresii de genul "trasi in piept" -, Grebla le-a cerut colegilor juristi sa repinga proiectul. Reprezentantul Guvernului la sedinta comisiei a mentionat si el ca Executivul nu sustine adoptarea proiectului, pentru ca astfel n-ar fi protejati cetatenii, ci doar s-ar autoriza aceasta activitate. Initiatorii propuneau ca pentru acest domeniu sa se creeze standarde ocupationale si defineau notiunile de "ghicitor", "practica oculta", "vrajitorie" si "farmece". Senatul a dezbatut acest proiect in calitate de prima Camera sesizata.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.