Național

Inspectorii scolari vor evaluati si în functie de loialitatea fata de programul de guvernare

Ziarul de Vrancea
20 aug 2010 463 vizualizări
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca inspectorii scolari vor fi evaluati la finele lui august în functie de mai multe criterii, între care competenta si "loialitatea fata de programul de guvernare".

Funeriu a declarat ca, in ceea ce priveste politica de personal a ministerului, doua criterii sint utilizate, atit la nivel central, cit si la nivel local: cel al competentei profesionale si cel al "loialitatii fata de programul de guvernare". Ministrul Educatiei a spus ca, in acest context, la inspectoratele scolare din tara "este posibil sa se produca schimbari" prin promovarea unor inspectori sau inlocuirea lor cu altii.


Evidenta populatiei se pregateste sa treaca la cartile electronice de identitate


Regia Patrimoniului Protocolului de Stat a initiat procedura de achizitionare a unor linii de productie a cartii electronice de identitate pentru cetatenii romani, contract in valoare de 30-32 milioane euro, dupa ce introducerea acestui document a fost aminata succesiv,din 2003 pina in ianuarie 2011. Procedura de achizitionare va fi organizata la 25 august 2010, iar valoarea contractului de achizitie a fost estimata la 30-32 milioane euro, fara TVA, conform anuntului de intentie lansat de catre Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Termenul prevazut pentru introducerea cartii electronice de identitate, stabilit initial pentru 1 ianuarie 2003, a fost prelungit de mai multe ori de Guvern, pina la 1 ianuarie 2011.


Primul os gasit in subsolul Palatului Copiilor din Cluj este de origine animala


Un os gasit, ieri, de arheologii din echipa Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (CICCR), in urma cercetarilor din subsolul Palatului Copiilor din Cluj-Napoca, este de provenienta animala, nu umana. Arheologul Gheorghe Petrov a declarat ca osul a fost descoperit in pamintul situat linga zidul spart miercuri, dar s-a constatat ca acesta apartine unui "mamifer mic". Potrivit acestuia, osul a fost dus, totusi, la Institutul de Medicina Legala din Cluj-Napoca pentru o analiza completa. Reprezentantii CICCR banuiesc ca in incaperea ascunsa din subsolul cladirii s-ar afla ramasitele a 13 fosti detinuti politici, 12 barbati si o femeie, ucisi de Securitate in aprilie 1950. In consecinta, specialiºtii Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului au sistat, aseară, acÃiunea de căutare, intrucit pămintul din spatele zidului găsit era natural, ºi nu aruncat. Concluzia a fost ca ipoteza zidirii celor 13 foºti deÃinuÃi politici in subsolul clădirii Palatului Copiilor nu se confirmă.


Blaga: Nici Obama nu poate spune cind vor creste salariile


Ministrul de Interne Vasile Blaga a sustinut, ieri, ca nici presedintele SUA, Barack Obama, nu poate raspunde cind salariile din sectorul public vor incepe sa creasca. Aflat la o dezbatere a unor organizatii romanesti din diaspora, Blaga a fost intrebat de jurnalisti cind vor reincepe salariile din sectorul public sa creasca, dupa reducerea cu 25% operata de Guvern. "La aceasta intrebare si cineva mult mai pregatit decit mine si cu o influenta mondiala, presedintele Obama, nu va putea raspunde", a afirmat Blaga. Referitor la salariatii din administratie, Blaga a recunoscut ca multi dintre ei au venituri foarte mici.


Romania trimite in Moldova materiale de constructie pentru 750 de case


Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Iasi, ca primele autocamioane cu materiale de constructie pentru refacerea caselor distruse de inundatiile produse in Republica Moldova vor pleca din Romania incepind cu 24 august, valoarea ajutorului ridicindu-se la 25 milioane de euro. Basescu a spus ca "Romania s-a angajat sa raspunda nevoilor de reconstructie a 750 de case in Republica Moldova". Presedintele Romaniei Traian Basescu si premierul Republicii Moldova Vlad Filat s-au intilnit, ieri, la Prefectura din Iasi, unde au avut o discutie cu usile inchise, care a durat aproximativ 80 de minute. Potrivit lui Traian Basescu, discutia a fost una informala si a vizat "o analiza de etapa din lucrurile stabilite in timpul ultimei vizite facute in Republica Moldova".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.