Național

La CFR, tensiunile cresc sub amenintarea somajului

Ziarul de Vrancea
19 aug 2010 477 vizualizări
Presedintele Federatiei Miscare Personal, Ion Molea, sustine ca prin trimiterea în somaj tehnic a unor categorii de personal din CFR Calatori fondul de salarii va creste cu 150%, din cauza orelor suplimentare pe care salariatii ramasi le vor efectua. e de alta parte, directorul general al CFR Calatori, Liviu Pescarasu, sustine ca somajul tehnic este o masura necesara, deoarece activitatea companiei a scazut cu 20% fata de anul trecut si 40% fata de 2008.

"Activitatea a scazut si la incasari si la circulatie. Trenurile care odata circulau cu 15 vagoane, acum au cinci-opt vagoane. Totodata, sezonul estival se incheie si exista o reducere a activitatii", a spus Pescarasu. El a adaugat ca in prezent se afla in somaj tehnic 3.000 de persoane dintr-un total de 15.000 de angajati.

Citeva sute de sindicalisti CFR s-au adunat ieri sa protesteze in fata Ministerului Transporturilor in timpul discutiilor, incheiate fara rezultat, purtate de liderii lor cu directorul CFR Calatori, Liviu Pescarasu. Ei au avertizat ca, daca ministrul Radu Berceanu continua programul de disponibilizare, angajatii CFR vor opri activitatea. Ministerul Transporturilor a anuntat saptamina trecuta ca societatile feroviare de stat vor finaliza in perioada 16-20 august un program de propuneri pentru eficientizarea activitatii, prin scaderea cheltuielilor, care vor fi prezentate ministrului Transporturilor si ulterior negociate cu sindicatele.


Ramasitele unor partizani executati de Securitate in 1950, cautate in subsolul Palatului Copiilor


Specialistii Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania (CICCR) au descoperit, ieri, un zid fals in subsolul cladirii Palatului Copiilor din Cluj-Napoca, existind posibilitatea ca in spatele acestuia sa se afle incaperea in care ar fi fost ziditi 13 fosti detinuti politici. Coordonatorul CICCR, Marius Oprea, a declarat ca a acordat, initial, 50 la suta sanse actiunii de descoperire a cadavrelor celor 13 detinuti politici, dar, dupa descoperirea zidului fals, "sansele au crescut simtitor". Potrivit acestuia, reprezentantii CICCR banuiesc ca in incaperea ascunsa ar fi cadavrele a 13 fosti detinuti politici, 12 barbati si o femeie, ucisi de Securitate in aprilie 1950. "Am pornit actiunea de descoperire a cadavrelor celor treisprezece de la mai multe informatii potrivit carora in subsolul cladirii Palatului Copiilor acestia ar fi fost executati prin impuscare. Initial, au fost condamnati la munca silnica, dar Securitatea, nemultumita de sentinta, ar fi decis uciderea lor. A fost o crima premeditata. Cei treisprezece erau partizani din gruparile de rezistenta anti-comunista Dabija si Maxim, care actionau in Muntii Apuseni", a precizat Oprea.


Funeriu a cerut inspectoratelor scolare un program pentru prevenirea incendiilor in scoli


Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut inspectoratelor scolare sa prezinte pina la 1 octombrie un program pe termen lung de prevenire a incendiilor in scoli. Astfel, programul trebuie sa cuprinda pregatirea corespunzatoare a tuturor unitatilor scolare din toate cele 42 de judete, pina la 15 septembrie, in vederea prevenirii incendiilor si efectuarea de controale, conform dispozitiilor legale in vigoare, pentru depistarea unor posibile cauze de incendii. De asemenea, programul presupune pregatirea unui plan de preventie, pe termen lung, in strinsa colaborare cu reprezentantii inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, care sa cuprinda exercitii si simulari ale unor situatii de urgenta in caz de incendiu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.