Național

Sapte ani cu un cutit infipt in umar

Ziarul de Vrancea
13 aug 2010 492 vizualizări
Medicii i-au scos unui barbat lama dupa trei interventii chirurgicale

Un hunedorean care a stat timp de sapte ani cu o lama de cutit in corp a fost operat de mai multe ori in ultimele sase luni, medicii reusind sa ii scoata obiectul abia la a treia interventie chirugicala. "Prima oara am fost operat la Spitalul Militar din Cluj. Medicul a rupt o parte din lama si virful a ramas in continuare in mine, pentru ca era infipt in os. A urmat o a doua interventie chirurgicala, la mijlocul lunii aprilie, facuta la acelasi spital, insa nu au reusit sa imi scoata toata lama. între timp, medicul s-a pensionat si nimeni de acolo nu a mai vrut sa ma opereze. Am luat spitalele la rind si pina la urma am gasit un medic foarte bun la Spitalul CFR din Cluj, care m-a operat si dupa doua zile am si fost externat din spital. Acum imi voi lua viata de la capat", a povestit Viorel Negrila.

Barbatul, aflat acum in concediu medical pentru recuperare, a spus ca cele doua bucati din lama de cutit, care masoara impreuna aproximativ sase centimetri, le tine intr-o batista si le arata vecinilor.

în acest caz au fost deschise doua anchete. Colegiul Medicilor a inceput cercetarile pentru a vedea cum a fost posibil ca medicii sa nu observe timp de sapte ani ca barbatul avea o lama de cutit in corp. Totodata, politistii desfasoara, in paralel, propria ancheta in acest caz. "Politistii Serviciului de Investigatii Criminale fac cercetari pentru a afla daca se poate retine sau nu infractiunea de vatamare corporala din culpa in seama medicului care l-a preluat la data la care a fost injunghiat. Persoana care l-a injunghiat a decedat intre timp", a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Hunedoara, inspectorul Bogdan Nitu. Viorel Negrila declara, in februarie, ca in august 2003 un prieten l-a lovit, fara motiv, cu un cutit in umarul sting, in timp ce stateau de vorba la un pahar de vin. Barbatul a mers la Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean din Deva, unde a spus ce i s-a intimplat si a cerut sa fie consultat. El afirma ca medicii de acolo l-au cusut la umar, dar nu i-au facut nici o radiografie. "M-au cusut si m-au pansat iar apoi m-am dus la serviciu, eu fiind instalator", preciza barbatul.

Negrila spunea ca, de-a lungul anilor, a simtit intepaturi in spate, in ochi si in coloana, dar a descoperit ca are o lama de cutit in corp doar in urma unui accident de motocicleta, petrecut la sfirsitul anului trecut.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.