Național

Grapini: Majoritatea hainelor din Romania contin substante cancerigene

Ziarul de Vrancea
23 iul 2010 592 vizualizări
Majoritatea hainelor care se gasesc pe piata din Romania, contin substante cancerigene. Avertismentul vine de la Maria Grapini, fost presedinte al Federatiei Patronale a Textilelor, Confectiilor si Pielariei. In Romania, 75% din hainele care se vind in magazine sint importate.

Confectiile pentru copii provin din alte tari in proportie de 85%. Grapini spune ca imbracamintea din import este contrafacuta, iar in acest domeniu nu exista masuri clare prin care sa fie controlat procesul de fabricatie.

"Nefericirea este ca aceste produse de import, fie ca sint haine de copii, fie de adulti, majoritatea lor se importa, datorita preturilor, din Asia, China, Vietnam, India. Se importa totul nesupravegheat", a declarat fostul presedinte al Federatiei Patronatelor de Confectii, Textile si Pielariei Maria Grapini. "Nu e un efect imediat insa poate sa apara de la o alergie pina la un efect in timp. Daunator, asa sint numite substantele cancerigene", a mai spus Maria Grapini. Conform normelor europene, mai multe metale si substante chimice sint considerate periculoase pentru corpul uman, daca sint folosite in textura sau la colorarea hainelor. Inspectorii de la Protectia Consumatorului sustin ca nu au depistat substante cancerigene in haine dar au gasit alte nereguli. "Pe eticheta unui produs se spunea ca este 100% bumbac. In realitatea, continea doar 40% bumbac", a declarat Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC.

In acest an au fost verificati peste 900 de producatori si comercianti de confectii si textile. 92% au dintre acestia au primit sanctiuni pentru ca nu respectau nici macar normele de etichetare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 2 ore, 11 minute, 57 secunde
..sa trezit si cucoana asta sa zica ca acum si hainele sunt tratate cu substante cancerigene...dar oare tanti nu stie ca f f multe cladiri blocuri..case chematiel cum vreti..sunt acoperite cu placi de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.