Național

Doua sinucideri dupa modelul Madalina Manole

Ziarul de Vrancea
17 iul 2010 889 vizualizări
La numai trei zile de cind Madalina Manole s-a sinucis, doi romani au incercat sa urmeze modelul vedetei n medicii sustin ca mediatizarea excesiva a cazurilor de suicid reprezinta unul dintre factorii care pot determina cresterea numarului tentativelor de sinucidere

Psihoza indusa de mediatizarea iresponsabila a sinuciderii cintaretei Madalina Manole se observa in cazurile ajunse pe urgense. O femeie de 58 de ani din Slobozia si-a pus capat zilelor ieri, alegind Furadan, "inspirata" fiind de gestul Madalinei Manole. "Se uita la stiri, iar, apoi, a venit la mine, s-a uitat in ochii mei si mi-a zis: «Daca fata asta frumoasa a ales sa o moarte atit de simpla, ce ar fi sa incerc si eu?!». Nu am luat, insa, in seamaa acest avertisment", rememoreaza Ion Constantin, sotul Elenei. Elena Constantin a lasat in urma un sot bolnav de inima si trei copii. Un tinar de 26 de ani din localitatea ieseana Podu Iloaiei a incercat sa se sinucida ieri dimineata, inghitind substante toxice, dupa care le-a marturisit medicilor ca gestul sau a fost inspirat de tragedia artistei Madalina Manole. Tinarul a fost adus cu ambulanta la Spitalul de Urgente din Iasi, fiind in stare grava, dupa ce a ingerat o substanta toxica si s-a taiat cu un obiect ascutit in diverse zone ale corpului. Medicii sustin ca pacientul le-a spus ca a recurs la acest gest pentru ca si-a dorit sa ajunga in centrul atentiei, iar cazul sau sa fie mediatizat, la fel ca acela al Madalinei Manole. "Cind a ajuns la noi, tinarul era constient. A ingerat o substanta toxica si si-a provocat mai multe plagi prin taiere. A fost preluat de o echipa de medici pentru depurarea toxicului si tratarea leziunilor. In prezent, starea acestuia este stabila", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, seful UPU din cadrul Spitalului de Urgente din Iasi. El a adaugat ca "mediatizarea cazurilor si prezentarea in amanunt a metodelor suicidare este unul dintre factorii recunoscuti in cresterea incidentei suicidului". Barbatul a fost stabilizat, insa a refuzat examenul toxicologic, avind un comportament violent cu medicii. Ciuhodarua adaugat ca doar in trei ore trei tinere de aproximativ 20 de ani au ajuns la Urgente dupa ce au incercat sa se sinucida, inghitind un cocktail de medicamente. Starea lor era nesigura, intrucat astfel de intoxicatii pot avea o evolutie imprevizibila, a spus Ciuhodaru. "Cei de la Urgente nu excclud ca gestul artistei si impactul social sa fi dus la imitatii. Din pacate a fost nevoie sa moara un artist pentru ca fenomenul suicidar din Romania sa fie luat in considerare," a mai spus medicul.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.