Național

Nu scapam de ploi

Ziarul de Vrancea
28 iun 2010 570 vizualizări
O noua avertizare de precipitatii si inundatii a intrat astazi in vigoare n ministrul Vasile Blaga atrage atentia asupra debitului Dunarii

O persoana din Vrancea a decedat, una din Bacau a fost data disparuta, iar 85 de localitati din 20 de judete au fost afectate de inundatii. De asemenea, o femeie, care se afla cu vitele la pascut a fost inghitita de ape in Suceava. Acesta este bilantul pierderilor de vieti omenesti dupa o saptamina de ploi abundente. Peste 500 de persoane au fost evacuate dupa inundarea a locuintelor sau gospodariilor acestora.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a atras atentia asupra debitului Dunarii, dar a solicitat atentie deosebita si in ceea ce priveste cursurile Prutului si Siretului. "La Galati, deja Dunarea are 639 de centimetri, cu tendinta de crestere. Din pacate, ne apropiem de cota istorica de 657 centimetri, din 2006. Lucrurile, cred eu, incep sa fie sensibile si rog foarte multa atentie din partea autoritatilor publice locale si a prefecturii. Indiguirea de pe Prut la sectorul Bratesul de Jos se mentine in faza intii de aparare si avem o crestere de 14 centimetri peste nivelul unu. Iar Dunarea are deja un debit de 15.680, deci e clar ca vom trece peste 16.000, tinind cont de ceea ce vine pe Siret si pe Prut", a spus Vasile Blaga, referindu-se la zona de confluenta a celor trei cursuri de apa.


Ploile se intorc


O atentionare privind precipitatiile abundente a fost emisa pentru judete din nordul si estul tarii, ea fiind valabila incepind de astazi de la ora 9.00 si pina marti, a precizat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu. "Cantitatile de precipitatii sint de 20-40 de litri pe metru patrat. Daca suprafata solului ar fi uscata nu ar crea nici o problema, dar avind in vedere ca intreaga cantitate de apa se scurge, repet, in aceste trei zile vom emite si vom actualiza pentru aceasta regiune, in fiecare zi, o atentionare pentru zonele in care se depasesc 20-40 de litri pe metru patrat", a explicat el. Avertizarea se refera la toata Moldova si la nordul Transilvaniei. Seful ANM a adaugat ca de joi incolo in regiunile respective nu se vor mai inregistra precipitatii abundente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.