Național

Dan Diaconescu s-a intors in studioul televiziunii sale

Ziarul de Vrancea
26 iun 2010 569 vizualizări
El a fost pus in libertate dupa ce s-a plins in instanta ca procurorul DNA "il uraste"

Realizatorul OTV Dan Diaconescu a fost eliberat vineri seara din arest preventiv, avind interdictie de a parasi tara, iar Doru Parv a ramas incarcerat, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti. Totodata, patronul OTV are interdictie de a se intilni cu partea vatamata sau martorii si trebuie sa indeplineasca o serie de conditii.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care a cerut judecatorilor respingerea recursului lui Dan Diaconescu fata de arestarea preventiva, a afirmat in fata judecatorilor ca angajatii OTV fac amenintari la adresa magistratilor. Acuzatorul a sustinut ca pericolul public pe care-l reprezinta Dan Diaconescu este ilustrat si prin afirmatiile de pe post din ultimele zile de cind patronul a fost arestat, angajati ai televiziunii OTV lansind o serie de amenintari si jigniri. Unul dintre invitati ar fi spus pe postul TV ca idealul sau in viata este "un tip din Lituania care a impuscat un judecator", adaugind si ca "procurorii sint pedofili". Totodata, procurorul a auzit spunindu-se pe post ca intr-o zi cineva va intra intr-o judecatorie sau parchet si va face o crima.

Potrivit anchetatorului, Dan Diaconescu face orice doreste in cadrul televiziunii sale "improscind cu noroi pe toata lumea" si ca libertatea presei este inteleasa intr-un fel special la OTV.

De asemenea, procurorul a spus ca ridica semne de intrebare faptul ca cineva a putut sa faca o avere de 34 de milioane de euro, in citiva ani.

în replica, Dan Diaconescu a cerut punerea sa in libertate, pe motiv ca procurorul de caz "il uraste". Totodata, avocatii angajati de cei doi realizatori TV au sustinut ca decizia prin care acestia au fost arestati este nelegala si ca nu intra in atributiile DNA sa instrumenteze un caz de santaj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.