Național

Remaniere? Care remaniere?

Ziarul de Vrancea
18 iun 2010 425 vizualizări
Subiect des vehiculat pe fondul performantelor slabe ale Guvernului, modificarea structurii si componentei Executivului pare sa fi fost abandonata. Pina si aliatii maghiari ai PDL prefera doar schimbarile in functii. Dar cine ar fi dispus sa vina in locul lui Seitan, ministrul Muncii?

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca remanierea nu se discuta cu fiecare ministru in parte, ci o discuta presedintele cu primul-ministru si se face. "Decizia presedintelui si a premierului este litera de lege pentru ministri", a explicat Videanu. El a mentionat, de asemenea, ca in sedinta de Guvern de miercuri nu s-a discutat despre comasarea Ministerului Economiei cu cel al Finantelor Publice.

Asadar, nu se stie daca si cine dintre ministrii Adriean Videanu si Sebastian Vladescu va pleca din Guvern. Greu de gasit si inlocuitori pentru cei din echipa lui Boc. Presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), Gabriel Oprea, a afirmat ca liderul formatiunii politice, Marian Sirbu, nu a cerut si nu isi doreste sa preia Ministerul Muncii condus de Mihai Seitan. "A fost foarte clar: nu am cerut nimic. Domnul Marian Sirbu nu a cerut si nu isi doreste, mai ales acum, postul domnului ministru Seitan", a spus Oprea. El a subliniat ca UNPR a intrat in Guvern pentru a asigura stabilitatea politica, mentionind ca se impune unirea tuturor fortelor pentru ca Romania sa nu ajunga in situatia altor state.


"Daca remaniaza un ministru, doi, trei, merge mai departe caruta"


Desi, oficial, subiectul nu a fost abordat, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, se declara convins ca au fost "discutii informale" in PDL despre remaniere. El spune ca in coalitie nu s-a discutat, adaugind ca, daca vor fi remaniati "un ministru, doi, trei, merge mai departe caruta", insa daca se discuta despre numarul ministerelor se pierde timp.

"Discutii informale probabil au fost in PDL, sigur, dar in coalitie n-am discutat deloc despre remaniere sau reasezare, restructurare a ministerelor. Daca vreti o parere personala, in momentul de fata, daca ne apucam iarasi sa discutam despre zece ministere, 12 sau opt, apoi doua luni se va discuta numai despre aceste restructurari, unii isi fac bagajele, trec la alt minister, va fi o nebunie", a spus Borbely. El a adaugat ca, in acest moment, dupa asumarea raspunderii, ministrii trebuie sa se concentreze pe "masurile dureroase" adoptate, care trebuie sa fie temporare.

Borbely a repetat ca isi va da demisia daca pina la sfirsitul anului nu se implementeaza aceste masuri. "Credeti-ma, daca vedem ca nu functioneaza lucrurile, in ce ma priveste, eu am luat deja o decizie. Dar lasati-ne sau sa ne lasam reciproc sa implementam unele masuri. Premierul a spus ca remanierea se face, nu se discuta. Daca remaniaza un ministru, doi, trei, merge mai departe caruta", a aratat Borbely.

Si liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, sustine ca o remaniere in acest moment ar fi doar o masura "de vitrina", precizind ca, in opinia sa, este necesara reorganizarea structurilor guvernamentale, prin reducerea "foarte ferma" a acestora.

în presa au fost vehiculate in ultimele zile mai multe variante de remaniere, pe lista celor care ar urma sa fie inlocuiti figurind ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, ministrul Muncii, Mihai Seitan, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.