Național

UniCredit: Riscul destramarii zonei euro a crescut in citeva luni de la 0% la 2%

Ziarul de Vrancea
25 mai 2010 425 vizualizări
Riscul destramarii zonei euro a crescut in citeva luni de la 0% la 2% insa ramine minim, chiar daca moneda este subminata de lipsa de vointa politica necesara rezolvarii crizei datoriilor, a declarat directorul general al UniCredit, Alessandro Profumo, pentru Bloomberg

"Pina in urma cu citeva luni vedeam sanse de 0%, acum estimam un risc de 2%. Euro va continua sa ramina in viata. Problema principala este ritmul schimbarilor si nu un euro mai slab sau mai puternic", a spus Profumo, care conduce cea mai mare banca din Italia, cu activitati si in Romania. Euro ar trebui sa se stabilizeze dupa ce a coborit saptamina trecuta la minimul ultimilor patru ani in raport cu dolarul, a afirmat el. Oficialii europeni trebuie sa limiteze temerile privind extinderea crizei din Grecia si sa reduca deficitele bugetare, a adaugat seful UniCredit. "In ziua de azi nu mai sint lideri politici cu un anagajament european puternic. Ne lipsesc Mitterand sau Khol", a spus Profumo, referindu-se la fostul presedinte francez si fostul cancelar al Germaniei. Urmarile crizei datoriilor ameninta cresterea economica din zona euro, care genereaza cea mai mare parte a profitului UniCredit, si sa afecteze economiile vecine din Europa Centrala si de Est, care reprezinta 17% din veniturile bancii. Profitul UniCredit a crescut cu 16% in prinmul trimestru, la 520 de milioane de euro, sustinut de divzia de investitii si comisioane. Seful UniCredit a folosit deschiderea pietelor europene, facilitata de introducerea euro, pentru a extinde operatiunile bancii in afara Italiei. UniCredit a cheltuit 61 de miliarde de euro pentru preluari intre 2005 si 2008, devenind a opta banca din Uniunea Europeana, cu active de 949,9 miliarde de euro. "Ne-am dezvoltat pe proiectul euro", a afirmat directorul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.