Național

Volksbank vrea sa isi vinda divizia de imobiliare

Ziarul de Vrancea
25 mai 2010 600 vizualizări
Companiile Perella Weinberg Partners si CA Immobilien Anlagen (CA Immo) se numara printre ofertantii pentru preluarea diviziei de investitii imobiliare Europolis a bancii austriece Volksbank, au afirmat pentru Bloomberg patru surse apropiate discutiilor.

CA Immo si Europolis sint printre cei mai importanti investitori de pe piata imobiliara din Romania. Grupul Volksbank desfasoara si alte activitati in Romania, inclusiv in sectorul bancar. Fondul de investitii american Perella Weinberg si compania austriaca CA Immo analizeaza situatia financiara si a activelor Europolis, au firmat sursele, sub protectia anonimatului, intrucit discutiile sint confidentiale. Si alte companii ar putea incerca preluarea Europolis, au afirmat doua dintre sursele citate. Europolis avea acticve de 1,5 miliarde de euro la finele anului 2009, mai ales in Europa Centrala si de Est. Compania a raportat o pierdere de 177 milioane de euro anul trecut, ca urmare a reevaluarii in scadere a activelor. Volksbank a angajat banca de investitii Lazard in ianuarie pentru a evalua posibili parteneri strategici. Volksbank a raportat o pierdere de 1,1 miliarde de euro in 2009 din cauza cresterii provizioanelor. "Examinam vinzarea Europolis cu mai multi potentiali parteneri", a afirmat un purtator de cuvint al Volksbank, fara sa prezinte detalii. Reprezentanti ai Perella Weinberg si CA Immo au refuzat sa comenteze. CA Immo este a doua mare companie imobiliara din Austria dupa Immofinanz. Compania americana de investitii AREA Property Partners, fosta Apollo Real Estate Advisors, s-a retras din negocieri, au afirmat sursele. Ritmul tranzactiilor imobiliare a incetinit in Europa Centrala si de Est de la intrarea regiunii in recesiune, potrivit datelor firmei de consultanta CB Richard Ellis Group. Investitiile au totalizat 225 milioane de euro, insumind 15 tranzactii, in primele doua luni ale anului. in primul trimestru din 2008 tranzactiile au avut o valoare totala de 2,7 miliarde de euro. Europolis a intrat pe piata din Romania in 2003, cu achizitia proiectului Europehouse din Bucuresti, pentru care a platit circa 26 milioane de euro. Totodata, investitorul imobiliar dezvolta parcul logistic Europolis Park Bucharest, situat linga autostrada A1 si are in proprietate un imobil de birouri, de 79.000 de metri patrati, localizat pe Bulevardul Barbu Vacarescu din Capitala si inca doua cladiri de birouri de clasa A, cu o suprafata cumulata de 50.000 de metri patrati, in parcul de afaceri Sema Parc din Bucuresti (construit pe amplasamentul fostei fabrici Semanatoarea). Valoarea proprietatilor finalizate sau partial finalizate detinute de Europolis in Romania este de peste 340 milioane de euro, reprezentind circa 20% din portofoliul total al companiei, care mai include operatiuni in Austria, Cehia, Ungaria, Polonia, Croatia, Rusia si Ucraina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.