Național

Prigoana propune eliminarea venitului minim garantat

Ziarul de Vrancea
25 mai 2010 500 vizualizări
Deputatul sustine ca prevederile legii venitului minim garantat sint folosite ca mijloc de manipulare electorala

Deputatul PDL Silviu Prigoana vrea abrogarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, propunerea sa legislativa venind in contextul in care, potrivit senatorului PDL Gabriel Berca, democrat-liberalii ar fi discutat despre o asemenea masura pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Prigoana a depus in 19 mai la Camera Deputatilor o propunere legislativa cu un singur articol, in care se propune abrogarea Legii 416/2001 privind venitul minim garantat cu modificarile si completarile ulterioare. Biroul Permanent al Camerei a trimis in 20 mai Senatului aceasta initiativa. In expunerea de motive, Silviu Prigoana afirma ca aceasta lege nu si-a atins scopul, acela de a sustine temporar persoanele lipsite de venituri, transformandu-se in sursa de venit permanent pentru unii beneficiari sau in mijloc de manipulare electorala. El sustine ca au existat situatii in care orele de munca ce trebuie prestate in folosul comunitatii de catre beneficiarii ajutorului social au fost prestat in folosul primarului sau al amgajatilor din Primarie. Deputatul PDL mai afirma ca lipsa banilor pune primarii in situatia de a nu putea acorda aceste ajutoare, incalcand astfel legea. Senatorul PDL Gabriel Berca, fost membru PNL, a afirmat, duminica, la Realitatea TV, ca democrat liberalii au discutat despre varianta eliminarii venitului minim garantat pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Venitul minim garantat este de 125 de lei pentru o persoana singura si de 462 de lei pentru o familie formata din cinci persoane. La acelasi post de televiziune, ministrul Economiei Adriean Videanu s-a pronuntat in favoarea reanalizarii programelor de asistenta sociala. El a dat exemplul unei comune, pe care nu a dorit sa o nominalizeze, in care peste 2000 de locuitori din cei 3.700 erau beneficiari ai ajutorului social, iar la un control a rezultat ca peste 1.000 erau plecati in Spania. Videanu a calificat aceasta situatie drept "inadmisibila".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.