Național

Iliescu combate energic pe blog Legea lustratiei

Ziarul de Vrancea
24 mai 2010 494 vizualizări
Adoptarea ei este anacronica, antidemocratica, anticonstitutionala, sustine fostul presedinte

Fostul presedinte Ion Iliescu apreciaza, intr-o postare pe blog, ca adoptarea Legii lustratiei este anacronica, antidemocratica si anticonstitutionala, bazata pe considerente politice, subiective, oportuniste, aservite puterii, iar principiul culpabilizarii colective incalca drepturi fundamentale. "Adoptarea ei in anul 2010 de Parlamentul Romaniei este neavenita si constituie o adevarata diversiune, dupa principiul «tara arde si baba se piaptana». Ea se bazeaza pe considerente politice, subiective, oportuniste, aservite puterii; iar principiul culpabilizarii colective este evident antidemocratic; constituie o incalcare a unor drepturi constitutionale fundamentale ale cetatenilor si omite stabilirea unor culpe individuale care pot fi probate in justitie", scrie Iliescu. Social-democratii au anuntat ca au strins deja semnaturile necesare pentru a contesta legea la Curtea Constitutionala. Legea lustratiei prevede limitarea temporara a accesului la anumite functii si demnitati publice pentru persoanele care au facut parte din structurile de putere si din aparatul represiv al regimului comunist in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. Acestia nu pot candida si nu poate fi numiti pe o perioada de cinci ani consecutivi de la intrarea in vigoare a legii pentru demnitati si functii publice. în timpul dezbaterilor au fost invocate numele lui Ion Iliescu, dar si ale presedintelui Traian Basescu sau Theodor Stolojan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.