Național

Sezonul jafurilor este abia la inceput

Ziarul de Vrancea
18 mai 2010 555 vizualizări
Din cauza crizei economice, specialistii de asteapta la o crestere exploziva a infractionalitatii

Criza economica creste infractionalitatea, in numai o saptamina fiiind inregistrate sapte jafuri armate. Numarul lor va continua insa sa creasca, spun sociologii, odata cu agravarea efectelor crizei economice. "Jafurile si tilhariile or sa tot creasca in Romania, dat fiind conditiile de criza din Romania si Europa. Acest fenomen va creste mai ales la nivelul delicventei juvenile. Tinerii sint mai predispusi spre acte deviante, fiind categorii expuse unui risc major, primele care ingroasa rindurile infractorilor", a declarat pentru sociologul Alfred Bulai. In opinia sociologilor, in weekend se sparg mai mult sedii de firma, deoarece este mai simplu pentru ca nu exista paza. In timp ce in perioadele de sarbatoare sau concedii, sint vizate locuintele. "Am putea vorbi de o reimportare a infractionalitatii. Infractorii romani care operau prin tot felul de tari din Europa, care au capatat experienta acolo, acum se intorc, dupa ce s-au profesionalizat", a declarat sociologul Mircea Kivu. "Insa putem aduce in discutie si sistemele de securitate precare din Romania\'\', a mai adaugat Mircea Kivu. Nu numai sociologii sustin ca numarul infractiunilor va creste in urmatoarea perioada, ci si politia. "Si noi ne asteptam sa creasca numarul infractiunilor, dar cele de mica criminalitate", a declarat purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei Christian Ciocan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 17 ore, 32 minute, 46 secunde
Sa stiti ca aveti dreptate! Pe bune ca asa este numai ca nu este bine sa actionezi in tara ci in europa,unde,este raiul de pe pamant...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.