Național

Parlament virtual sau 7 luni de concediu?

Ziarul de Vrancea
18 mai 2010 534 vizualizări
n parlamentarii au venit ieri cu idei pentru reducerea masiva a cheltuielilor

Liderul gurupului parlamentar al minoritatilor din Camera Deputatilor Varujan Pambuccian a propus, ieri, in sedinta Biroului permanent al acestui for in care s-a discutat despre reducerea cheltuielilor, ca Parlamentul sa fie virtual, el sustinind ca "lumea intreaga merge spre aceasta directie". "Am propus un Parlament virtual. Ginditi-va cit de multe cheltuieli s-ar reduce in felul acesta. Am putea vorbi de 70%-80% reduceri, daca am face asa ceva", le- a explicat ziaristilor Pambuccian, specialist in IT. El a apreciat ca un Parlament virtual "ar fi foarte eficient si in economia timpului liber" al parlamentarilor, iar comunicarea "ar fi mult mai rapida". Cu toate acestea, Varujan Pambuccian s-a declarat convins ca "pentru Romania este mult prea devreme" sa aiba Parlament virtual. "Tehnologic sintem pregatiti, dar nu cred ca sintem pregatiti ca mentalitate, ca mod de a reflecta asa ceva si nu cred ca va fi o idee care sa aiba succes", a opinat Pambuccian. Intrebat care au fost colegii parlamenatri care i-au sustinut ideea in Biroul permanent al Camerei, Varujan Pambuccian l-a nominalizat pe Adrian Nastase.

"Adrian Nastase, pentru ca dinsul intelege bine lucrurile astea legate de tehnologia informatiei, dar este limpede ca este prea devreme pentru Romania. Ca sa faci lucruri de genul asta trebuie sa fie si oamenii pregatiti, nu doar tehnologia", a adaugat liderul minoritatilor nationale.


Nastase propune 7 luni de concediu pentru a reduce costurile


Deputatul PSD Valeriu Zgonea sustine ca la sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au fost discutate mai multe variante de reducere a cheltuielilor parlamentarilor, Adrian Nastase propunind ca Parlamentul sa intre 7 luni in concediu. "Adrian Nastase a propus sa intram 7 luni in concediu", a spus Zgonea. El a aratat ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a cerut chestorilor sa intocmeasca un raport cu propuneri de reducere a cheltuielilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.