Național

Sindicalistii transmit PSD: Lasati-ne in pace!

Ziarul de Vrancea
18 mai 2010 632 vizualizări
BNS solicita PSD, dar si celorlalte partide sa nu se amestece in organizarea mitingului de miine n unii dintre politicienii din Romania traiesc in lumi paralele , arata sindicalistii

Agasati de insistentele PSD de a se implica in protestele organizate miine, sindicalistii iau distanta fata de partide. Blocul National Sindical (BNS) a solicitat PSD, dar si celorlalte partide politice sa nu se amestece in organizarea mitingului din 19 mai, precizind ca actiunea este doar a confederatiilor sindicale. "Mitingul este o actiune a confederatiilor sindicale iar BNS nu doreste niciun fel ingerinte din partea structurilor politice, fie ele si social-democrate", arata BNS. Reprezentantii BNS considera ca politicienii trebuie sa actioneze din spatiul public ce le este destinat, din Parlament si din pozitiile pe care le detin in administratia publica centrala si locala, nefiind necesara o sustinere din strada.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca formatiunea sa a decis, la nivelul conducerii, sa isi asume solidaritatea in ceea ce priveste protestele programate pentru miercuri si sa ii sprijine pe toti cei care doresc sa participe la aceste actiuni. "Din pacate unii dintre politicienii din Romania traiesc in lumi paralele. Dezavuam intentia liderului PSD de a veni alaturi de noi. Consideram total inoportun acest gest, nu face altceva decit sa puna gaz pe foc. De multe ori lucruri bune sint gasite la masa negocierilor, dar de multe ori solutiile pentru acestea sint compromise de politicieni. Nu asteptam reactii de solidarizare, pentru ca ne compromit demersurile. PSD nu a inteles saptamina trecuta ca intilnirea de la Parlament a fost convocata de noi nu de Presedintie. Ei nu au venit ca e organizata de Basescu, cind au inteles ca e organizata de noi.... Va rugam frumos sa ne lasati actiunile sindicale in pace, pentru voi politic poate e bine, pentru noi sindical e devastator", a declarat Dumitru Costin, presedintele BNS.


Peste 60.000 de oameni asteptati la mitingul din Piata Victoriei


Confederatiile sindicale anunta peste 60.000 de oameni in Piata Victoriei, miine, la mitingul organizat fata de masurile luate de Guvern, fiind asteptati chiar si mineri, pensionari si cetateni ai Capitalei nemultumiti. "Piata Victoriei va fi neincapatoare miercuri. Am invitat alaturi de noi asociatii ale pensionarilor si cetateni din Bucuresti care sint nemultumiti de masurile anuntate de Guvern pentru ca trebuie dat un semnal foarte clar guvernantilor, altfel perceptia publica va fi ca este o aprobare tacita a masurilor anuntate de Executiv", a declarat, luni, vicepresedintele BNS, Ovidiu Jurca. In urma negocierilor cu FMI, autoritatile romane au propus, ca masuri pentru incadrarea intr-un deficit bugetar de 6,8 la suta din PIB in 2010, reducerea fondului de salarii bugetare cu 25 la suta, a pensiilor cu 15 la suta si o scadere masiva a subventiilor, in loc de majorarea semnificativa a principalelor taxe, respectiv cota unica si TVA. Masurile, anuntate in 6 mai de presedintele Traian Basescu, au fost contestate de sindicalisti, dar acceptate de patronate.


"Pusca si cureaua lata, ce pampersi aveam odata"


Mamicile, cu copiii alaturi, au pichetat ieri Ministerul Muncii. Protestatarii au avut mai multe bannere inscriptionate cu mesaje precum "Cu borduri si sali de sport vom creste copiii in cort", "Lasati-ne 85% pentru o generatie mai culta", "Copiii sint viitorul tarii, copiii de azi contribuabilii de miine", "Pusca si cureaua lata, ce pampersi aveam odata", "Pampersi pentru Basescu" si "Respectati mamele, nu ne furati dreptul la alaptare". O delegatie a protestatarilor a depus o scrisoare deschisa adresata ministrului Muncii, Mihai Seitan, premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu. In scrisoare parintii sustin ca sint profund dezamagiti de masurile pe care Guvernul intentioneaza sa le aplice referitoare la reducerea indemnizatiei pentru cresterea copiilor, a alocatiilor pentru nou-nascuti, precum si eliminarea trusoului pentru nou-nascuti. "Efectele directe se vor vedea in scaderea natalitatii in Romania in urmatorii ani, cresterea numarului abandonului copiilor, dar si al avorturilor in contextul crizei economice care afecteaza categoriile sociale vulnerabile. Familiile monoparentale sau cele cu multi copii risca sa ajunga la limita subzistentei putind deveni pe termen lung o categorie de persoane asistate social, fapt care va atrage cheltuieli suplimentare la bugetul de stat", se arata in scrisoare.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739412 zile, 9 ore, 19 minute, 45 secunde
Spânzuraţi-ne !!! Nu înţeleg de ce ţipă Băsescu la mine. De ce mă ameninţă că intră România în colaps. ÃŽn ceea ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.