Național

Emil Boc, atacat in PDL pe motiv ca executa ordinele de la Cotroceni

Ziarul de Vrancea
13 mai 2010 713 vizualizări
Mai multi lideri din PDL l-au criticat marti, seara, pe Emil Boc, in cadrul unei sedinte tensionate a Biroului Permanent, sustine Hotnews.ro, care citeaza surse participante la discutii

Sorin Frunzaverde, Vasile Blaga, Cristian Boureanu si Costica Canacheu au criticat modul in care e condus partidul. Vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde, a dat tonul reprosurilor. "Greselile de pozitionare politica n-au inceput acum, ci din 2006", i-ar fi spus Frunzaverde lui Emil Boc, care s-a aparat afirmind ca partidul a luat toate deciziile prin vot. "Ma refer la cele care n-au fost luate prin vot", i-ar fi raspuns Frunzaverde, o aluzie la deciziile impuse de la Cotroceni. Tot Frunzaverde ar fi ridicat problema aminarii alegerilor interne. PDL a stabilit pentru data de 16-17 iulie Conventia Nationala care ar urma sa aleaga noua echipa de conducere. Frunzaverde, sustinut de Cristian Boureanu, ar fi spus ca partidul trebuie sa arate ca se ocupa acum de guvernare, nu de alegeri interne. Cei care au ridicat problema aminarii alegerilor interne ar fi propus ca ele sa aiba loc in primavara lui 2011. Initial, Vasile Blaga s-ar fi opus ideii de aminare a alegerilor interne, pe motiv ca s-a initiat deja procedura interna (comisiile de verificare a filialelor, demiterea conducerii unor filiale Iasi, Galati, Arges). Ulterior, Blaga a acceptat varianta aminarii alegerilor la insistenta lui Emil Boc. Mai multi lideri PDL au confirmat, pentru Hotnews.ro, sub protectia anonimatului, discutiile tensionate de marti seara, afirmind ca "daca PDL nu face acum ce trebuie, va lua sub 20% la alegerile din 2012". O decizie privind aminarea alegerilor interne n-a fost luata, problema urmind sa fie lamurita in urmatoarea sedinta a Delegatiei Permanente. Pe de alta parte, alte surse vorbesc despre o posibila miscare anti-Basescu a garzii vechi, miscare incurajata in interiorul partidului, in semn de protest fata de masurile economice dure anuntate la Cotroceni, care ar afecta imaginea PDL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.