Național

Basescu va tine friiele Guvernului timp de 3 luni

Ziarul de Vrancea
11 mai 2010 477 vizualizări
Seful statului si-a aminat actiunile externe pentru a se implica in implementarea masurilor convenite cu FMI

Seful statului le-a spus parlamentarilor ca si-a aminat toate actiunile externe timp de 3 luni pentru a se implica in aceasta perioada de criza in implementarea masurilor de reforma si ca isi asuma responsabilitatea pentru aceste masuri impreuna cu Executivul, sustin surse participante la intilnirea cu parlamentarii puterii. Potrivit surselor mentionate, Traian Basescu le-a transmis celor prezenti ca doreste sa se implice in acest proces, alaturi de Guvern, pentru ca actuala guvernare are acum unica sansa de a scoate tara din criza si de a face reforma si le-a atras atentia parlamentarilor ca este nevoie de coeziune si sustinere si in plan legislativ. "Aveti sansa sa scoateti tara din criza sau s-o ingropati", le-ar fi spus Basescu participantilor la intilnire. Aceleasi surse au declarat, ca presedintele Basescu ar mai fi spus ca masurile stabilite in urma negocierilor cu FMI sint mai putin drastice decit varianta luata in calcul initial de Fondul Monetar International, care ar fi propus Guvernului o majorare a cotei unice si a TVA, dar si o scadere cu 15% a tuturor salariilor bugetarilor, au mai declarat sursele parlamentare.

In cazul in care aceste masuri nu se aplica asa cum s-a convenit cu FMI, Romania ar ajunge intr-un punct critic in 2012, an electoral, astfel ca actuala putere ar putea sa piarda alegerile din cauza ca nu a luat deciziile drastice la momentul potrivit. Presedintele le-ar fi transmis parlamentarilor Puterii ca in actualul context politic nu se impune o remaniere guvernamentala, iar actualul Guvern trebuie sa isi asume pina la capat responsabilitatea acestei reforme a statului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.