Național

Surprizele dosarului Voicu

Ziarul de Vrancea
6 mai 2010 667 vizualizări
Soacra lui Geoana, audiata la DNA

Margareta Costea spune ca s-a intilnit cu senatorul Catalin Voicu pentru a discuta

"de ajutoare pentru sinistrati" n procurorii sint interesati daca ar fi existat interventii legate de certificatul de revolutionar al soacrei lui Mircea Geoana


Venita la audieri la DNA, Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoana, le-a declarat ieri procurorilor ca in 2008 s-a intilnit cu senatorul Catalin Voicu, dar ca au avut o discutie despre niste ajutoare pentru sinistrati, sustin surse judiciare. Margareta Costea sustine ca nu il cunostea pe Voicu inainte de aceasta intilnire, deci senatorul nu ar fi avut cum sa influenteze solutia in dosarul sau de la Parchetul Sectorului 1, referitor la obtinerea calitatii de revolutionar. La iesirea din sediul DNA, Costea a negat ca i-ar fi cerut senatorului Voicu sa intervina la Parchet in legatura cu o plingere a unui lider ONG, Bogdan Draghici, privind modul in care ea a obtinut certificatul de revolutionar. Draghici acuza in plingerea facuta la Parchet ca Margareta Costea ar fi obtinut in mod fraudulos un certificat de revolutionar, sustinind ca aceasta a mintit ca a participat la revolutia din 1989, la sediul TVR. In urma cu o zi, fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti, Mircea Ene, a fost audiat de procurori anticoruptie in cazul senatorului Catalin Voicu, despre modul in care s-au solutinat doua sesizari privind-o pe soacra lui Mircea Geoana, Margareta Costea. Mircea Ene, coleg cu Dan Chiujdea - seful Parchetului sectorului 1 Bucuresti, suspendat din functie pe perioada mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii -, a fost intrebat despre modul de solutionare a doua sesizari referitoare la Margareta Costea, una vizind un imobil, iar alta o plingere privind dobindirea calitatii de revolutionar, au declarat surse judiciare. Pentru obtinerea certificatului de revolutionar, Margareta Costea i-ar fi promis senatorului Voicu ca il sprijina pentru a ajunge ministru de Interne.


Lidia Barbulescu, audiata pentru interventii in dosarul Casuneanu


Presedintele interimar al ICCJ, Lidia Barbulescu, a fost audiata la DNA, in calitate de martor in dosarul Voicu. Procurorii au fost interesati de avertismentul pe care i l-ar fi dat magistratului Joita Preda, unul din cei trei judecatori din completul care a solutionat dosarul omului de afaceri Costel Casuneanu. "La un moment dat, intre termenele de judecata ale dosarului lui Casuneanu de la instanta suprema, Lidia Barbulescu i-a spus judecatoarei Joita Preda, membra componenta a completului care solutiona acest dosar, ca pe rolul acelui complet de judecata a fost repartizat un dosar monitorizat, astfel ca judecatorii trebuie sa fie foarte atenti pentru a dicta o solutie perfect legala si cit mai bine fundamentata", au declarat sursele citate. Potrivit acelorasi surse, Lidia Barbulescu le-a spus anchetatorilor ca nu i-a cunoscut si nu i-a intilnit niciodata pe omul de afaceri Costel Casuneanu si pe senatorul Catalin Voicu.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.