Național

Sandramaua lui Boc, zgiltiita din interior

Ziarul de Vrancea
6 mai 2010 653 vizualizări
Voci din interiorul PDL cer schimbari serioase in Guvern, care sa nu mai urmareasca doar cresterea taxelor si multumirea gascutelor n Videanu si Seitan ar putea fi primele capete taiate dupa plecarea FMI

Premierul Emil Boc intentioneaza sa opereze primele schimbari in Guvern mai curind decit se preconiza. Adriean Videanu si Mihai Seitan sint primii pe lista posibililor remaniati, au declarat pentru Romania libera, surse oficiale. Potrivit acestora, inlocuirea ministrilor Economiei si Muncii ar urma sa se intimple chiar saptamina aceasta, imediat dupa plecarea delegatiei Fondului Monetar. "Vor pleca cei care nu si-au facut treaba (...) Ministerul Economiei ne poate salva de dezastru, deci acolo trebuie sa fie facute musai schimbari. Nici la ministerele cu impact social, lucrurile nu merg cum ar trebui", au explicat sursele citate. Nici alti ministri nu stau prea bine la imagine, insa inlocuirea lor nu este inca o urgenta. Varianta remanierilor este luata in calcul de mai multi lideri ai principalului partid de guvernamint, printre care Vasile Blaga si Elena Udrea. Cei doi au vorbit in ultimele zile despre aceasta solutie ca urmare a raportului de evaluare a activitatii membrilor Guvernului. In ceea ce-l priveste pe ministrul Daniel Funeriu, premierul l-ar putea scuti deocamdata de o eventuala remaniere, pina cind legea educatiei va trece de Parlament. Premierul nu a dat nici o declaratie oficiala in privinta remanierilor si nici nu a vorbit despre cresterea cotei unice sau a TVA-ului.


Voinescu: "Ceasul acestor schimbari a venit"


Si la nivel de partid se discuta de zor despre schimbari de ministri, insa esalonul doi al PDL nu a fost consultat sau informat oficial despre remanieri. In timp ce presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, nu exclude posibilitatea unei remanieri guvernamentale, cel mai vocal dintre pedelistii care au cerut tareri de capete a fost deputatul Sever Voinescu. Acesta sustine, pe blogul propriu, ca funia a ajuns la par si ca se impune o schimbare in Guvern. Voinescu scrie ca ideea majorarii taxelor, vehiculata la nivel de zvon, nu are sustinatori in PDL considerind se impune o schimbare serioasa in echipa de guvernare. "Simt ca se pregateste sa dea vina pe FMI. Trebuie sa o spun limpede: din discutiile pe care le-am avut in ultimele zile cu multi dintre colegii mei de partid, o asemenea masura NU are sustinatori in PDL. Credem ca o majorare de taxe acum ar ucide si putina viata care mai palpita in economia noastra privata", precizeaza deputatul PDL. "Credem ca un guvern care nu mai are alte solutii decit cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii. (...) Guvernarea se dovedeste a fi din ce in ce mai grea. Poate ca nu putem mai mult. Poate ca nu putem mai bine. Poate ca nimeni altcineva nu ar fi putut mai mult si mai bine. Dar nu mai putem continua asa. Nu stiu daca e ceasul al 11-lea sau al 12-lea, dar e ceasul schimbarii", mai scrie reprezentantul PDL. Potrivit lui Sever Voinescu, se impune o schimbare serioasa in echipa de guvernare, iar "PDL trebuie sa se reconfigureze gindindu-se la alegerile din 2012 si nu gindindu-se la multumirea «gascutelor»". "Ceasul acestor schimbari a venit", mai scrie el.


Antonescu: Basescu e responsabil - sa demisioneze, sa demita Guvernul


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, ca presedintele Traian Basescu are datoria fie sa demisioneze, fie sa determine Guvernul sa demisioneze, fie sa gaseasca o solutie pentru iesirea Romaniei din faliment. "Este imperios necesar si este urgent ca Guvernul Boc sa plece, trebuie sa demisioneze sau, prin mijloacele pe care presedintele le-a gasit la sfirsitul anului trecut pentru a-l instala, pentru a-i construi o majoritate, presedintele, principalul responsabil al situatiei de criza in care se afla Romania, ar trebui sa gaseasca azi mijloacele sa-l determine sa demisioneze. (...) Presedintele Traian Basescu, principalul responsabil de falimentul in care se afla Romania si care este constatat de FMI, are datoria, din doua una: sa demisioneze sau sa gaseasca in fine o solutie care e necesara azi Romaniei", a sustinut Crin Antonescu. Liderul liberal a mentionat ca Guvernul, despre care spunea de la inceputul anului 2009 ca ti minte pe romani, este azi "definitiv descalificat" inclusiv in fata FMI, care a realizat ca nu are un partener credibil in Guvernul Emil Boc.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.