Național

Mai mult de jumatate dintre romănii care fumeaza vor sa se lase

Ziarul de Vrancea
5 mai 2010 479 vizualizări
Putini reusesc, mai ales pentru ca nu stiu ce trebuie sa faca pentru a renunta la tigari

Un procent de 57% dintre romanii fumatori au declarat ca vor sa renunte la fumat, dar nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a scapa definitiv de aceasta dependenta, reiese din Raportul de Cercetare Cantitativa realizat de ISRA Center Marketing Research, in care s-a urmarit perceptia romanilor asupra fumatului.

Doi din trei romanii fumatori cu virsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani vor sa se lase de fumat, iar 55% au avut deja mai mult de trei tentative esuate pentru ca nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a renunta. Dintre cei care au incercat sa renunte definitiv la fumat, 78% au declarat ca nu au facut nimic concret in acest sens. Doar 6% dintre respondenti au apelat la medic pentru a renunta la dependenta de fumat in contextul in care 51% dintre fumatorii romani cred ca medicul reprezinta cea mai credibila sursa de informatii cind vine vorba de renuntare la fumat.

Conform aceluiasi studiu, romanii care se gindesc sa renunte la fumat, considera drept principal motiv costul tigarilor, in procent de 32%, si secundar, in proportie de 31%, motivele de sanatate. în schimb, romanii fumatori, care nu s-au gandit niciodata sa renunte la fumat, ar renunta, in proportie de 48%, din motive de sanatate si doar de 12% din lipsa banilor.

Un procent de 45% dintre locuitorii Romaniei, la nivel urban cu virsta de 18 ani si peste, fumeaza cel putin cinci tigari pe zi. Procentul nefumatorilor este de 55% din total esantion, dintre care aproximativ 70% afirma ca nu au fumat niciodata. Aproximativ jumatate dintre fumatori consuma mai putin de un pachet de tigari pe zi. în medie, fumatorii platesc pe zi pentru tigari 7,4 lei.

Cu toate ca fumatul este perceput de majoritatea fumatorilor drept un obicei placut, principala consecinta a fumatului in Romania este cancerul pulmonar, intr-o proportie covirsitoare, de 31%.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.