Național

Remanierea bate la usa Guvernului

Ziarul de Vrancea
5 mai 2010 538 vizualizări
n pina si Elena Udrea admite ca, "daca spune Lazaroiu, care e mai aproape de presedinte, este posibil sa fie remanieri" n consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a dat glas intr-un interviu nemultumirilor de la Cotroceni privind inexistenta reformelor economice

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, a admis ieri ca Guvernul nu a reusit sa reduca cheltuielile bugetare si este posibil ca, asa cum a afirmat consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, sa se faca remanieri in cazul in care Executivul nu ia masurile necesare in sistemul bugetar. întrebata daca este posibil sa aiba loc remanierea unor ministri, asa cum a sugerat consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, Elena Udrea a raspuns: "Da, este posibil. Daca asa a spus domnul Lazaroiu, el este mai aproape de domnul presedinte. Probabil ca este posibil. Cert este ca, asa cum spune si FMI, trebuie sa reducem cheltuielile bugetare. Nu am reusit sa facem acest lucru la cheltuielile cu personalul".

Ulterior, ministrul Dezvoltarii a admis ca "acum se face o evaluare a activitatii si in funcÃie de ce concluzii se vor trage dupa intilnirea cu Fondul Monetar International, vedem unde nu se poate face reforma si performanta si unde nu s-au dus banii in investitii". Delegatia FMI ar urma sa-si incheie vizita in Romania la sfirsitul acestei saptamini.

Elena Udrea a aratat ca, la ministerul pe care il conduce, conform unei hotariri de Guvern privind restructurarea ministerului, vor fi reduse numarul de angajati si fondul de salarii. "Acest minister este unul care s-a infiintat prin comasarea a doua ministere. Erau foarte multe directii care s-au dublat - directii suport. Deci, uitati, o dovada ca exista o institutie care avea nevoie de restructurari si reduceri", le-a spus Udrea ziaristilor.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu declara, intr-un interviu publicat de ziarul "Adevarul", ca, daca Guvernul nu va lua masurile necesare in sistemul bugetar, "se pot lua deciziile referitoare la remaniere", el precizind ca "linia se va trage undeva la toamna". De asemenea, Lazaroiu apreciaza ca membrii Guvernului se uita prea mult la televizor si ca, daca Executivul se ghideaza dupa televiziuni, nu o sa faca niciodata nimic in privinta adoptarii si punerii in practica a reformelor economice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.