Național

Majorarea taxelor a devenit subiect de ciorovaiala politica

Ziarul de Vrancea
5 mai 2010 524 vizualizări
O tema importanta, cum este cea a majorarii impozitelor si taxelor, este tratata cu mult amatorism atit de partidele din opozitie, cit si de cele aflate la putere

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, ca Guvernul are intentia de a desfiinta cota unica de impozitare introducind un impozit lunar de 25% asupra veniturilor de peste 4.000 de lei, de a majora impozitul pe profit la 25% si de a dubla valoarea taxelor si impozitelor locale. "PNL ia act cu stupoare si indignare de intentia Guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale. Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul Executiv are in vedere modificarea articolului 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorind la 25% impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4.000 de lei, modificarea articolului 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea articolelor 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", a spus Antonescu, citind textul rezolutiei. El a mentionat ca PNL are datoria sa aduca la cunostinta opiniei publice din Romania "preparativele Cabinetului Boc-Udrea de impovarare fiscala a romanilor, preparative denuntate saptamina trecuta inclusiv de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu".


Patronatele nu cred in scenariul majorarii taxelor


Reprezentantii patronatelor considera ca declaratiile presedintelui PNL Crin Antonescu privind desfiintarea cotei unice sint mesaje politice si afirma ca adoptarea unei astfel de masuri ar fi "cel mai catastrofal scenariu", care pus in practica ar alunga investitorii si ar duce la colaps economic. "Este cel mai catastrofal scenariu. Pot spune doar ca ar fi extrem de grav pentru mediul de afaceri si nu cred ca este cazul sa se adopte aceste masuri. Consider ca este doar un mesaj politic. Pe de alta parte, nu au fost nici cele mai mici semne de a se discuta cu mediul de afaceri aceste masuri. Este o declaratie politica prapastioasa", a declarat, ieri, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).


Videanu: Marirea impozitelor ar fi o eroare


Majorarea taxelor ar fi o eroare si o masura prociclica care nu ar ajuta la relansarea economiei, a afirmat ministrul Economiei, Adriean Videanu, inainte de intilnirea cu expertii Fondului Monetar International (FMI) din echipa de evaluare a acordului stand-by. "Din punctul meu de vedere ar fi o eroare majorarea taxelor, ar fi o masura prociclica, care nu ar ajuta la relansarea economica. Din contra, ar stopa relansarea economica, iar in ceea ce priveste cota unica stiti dintotdeauna punctul meu de vedere, ca initiator", a spus Videanu inainte discutiilor cu reprezentantii FMI. Ministrul Economiei a venit ieri la Ministerul Finantelor pentru a discuta cu echipa de experti ai Fondului, condusa de Jeffrey Franks, despre evolutia companiilor monitorizate de catre institutia financiara internationala.


Ministerul Finantelor infirma toate zvonurile


Ministerul Finantelor Publice (MFP) considera ca declaratiile presedintelui PNL Crin Antonescu privind intentia Guvernului de a desfiinta cota unica si de a dubla taxele locale sint pe moment doar speculatii politice, dar nu neaga explicit ca ar putea fi adoptate astfel de masuri. "Singurul document oficial referitor la masurile pe care le va lua Guvernul in perioada urmatoare va fi scrisoarea de intentie pe care Ministerul Finantelor Publice o va remite Fondului Monetar International, dupa incheierea discutiilor tehnice cu reprezentantii misiunii de evaluare. Toate anunturile si declaratiile din acest moment sint doar speculatii politice", precizeaza MFP intr-un comunicat, ca raspuns la declaratiile lui Crin Antonescu si la informatiile privind existenta unui document oficial care prevede majorarea altor taxe.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.