Național

Stolojan anunta o revolutie: Alocatia pentru copii trebuie acordata conditionat

Ziarul de Vrancea
30 apr 2010 472 vizualizări
Prezenta la scoala si la programele de vaccinare sint doua dintre conditiile invocate "de exemplu" de catre fostul premier

Alocatia de stat pentru copii trebuie conditionata de participarea la procesul de scolarizare, de vaccinurile sau controalele medicale anuale, a declarat, la RFI, prim-vicepresedintele PDL, Theodor Stolojan. Eurodeputatul democrat-liberal a atras atentia ca tendinta mondiala este ca orice forma de ajutor social sa fie legata de anumite obligatii ale beneficiarului. "Va veni curind legea de restructurare a tuturor formelor de asistenta sociala. Ceea ce facem noi la ora actuala e total depasit din punct de vedere conceptual. In lume, tendinta e ca nici un ajutor social sa nu mai fie acordat neconditionat, de exemplu cum dam noi alocatia de stat pentru copii", a spus fostul prim-ministru.

In opinia lui Stolojan, conceptia actuala a statului roman in ceea ce priveste alocatiile pentru copii este depasita: "Curtea Constitutionala a spus ca nu e constitutional sa legi alocatia de stat, de exemplu, de participarea copilului la scoala, care inseamna investitie pe termen lung in capitalul uman al Romaniei. Or, aceasta conceptie este depasita, pentru ca banii din alocatia de stat pentru copii nu-i gestioneaza copilul, ci parintii, deci conditionalitatea e perfect justificata".

"In cazul copiilor care sint de virsta scolara trebuie legata de participarea la procesul scolar, pentru toti copiii trebuie sa fie legata de obligatia parintilor de a-i duce la control medical anual, de a face vaccinuri. Astea sint formulele prin care contribuim la investitii in capitalul uman pe termen lung. Nimeni nu mai acorda ajutoare sociale ca un drept general de neatins al individului", a incheiat Stolojan.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, saptamina trecuta, ca spera ca in acest an sa se dezbata un nou cod de asistenta sociala, el spunind ca in prezent se platesc peste 12 milioane de indemnizatii intr-o luna, dar in realitate sint 5-6 milioane de persoane care beneficiaza de un astfel de sprijin.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.