Național

Udrea despre intilnirea de la Cotroceni: Premierul nu are o problema

Ziarul de Vrancea
22 apr 2010 382 vizualizări
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, pentru "Gindul", dupa reuniunea de marti de la Cotroceni, ca nu au existat discutii privind schimbarea din functie a premierului Emil Boc, ea sustinind ca "nu exista nici macar ideea ca premierul ar avea o problema".

Elena Udrea a declarat ca la Cotroceni s-a vorbit despre disponibilizari, dar nu s-au rostit cifre, iar Emil Boc si ministrii "au aflat punctul de vedere" al presedintelui Traian Basescu despre reducerea cheltuielilor. In plus, a subliniat Udrea, acesta e doar inceputul, presedintele dorind sa prezideze si viitoare sedinte de Guvern. "Am stabilit de comun acord sa avem cit de curind o noua discutie la acest nivel", a spus ministrul Dezvoltarii.

Nu a fost nicio discutie despre remaniere. Intrebata daca are Emil Boc motive sa se teama ca va fi schimbat din fruntea Guvernului, Elena Udrea a raspuns: "Nu a fost nicio discutie despre remaniere, nici la partid, nici in Guvern, nici in particular. Acum toata lumea preseaza in spatiul public. Cine stie, unii se gindesc ca, daca vorbesc tot timpul despre asta, poate le vine guvernantilor vreo idee. Nu exista nici macar ideea ca premierul ar avea o problema".


Basescu a primit lista cu masurile luate de Guvern


In privinta numarului de bugetari care vor fi concediati, Elena Udrea a declarat pentru "Gindul" ca la Cotroceni "nu s-a discutat asa ceva cu cifre". "I-a fost transmisa presedintelui lista cu masurile luate de Guvern anul trecut si anul acesta pentru reducerea cheltuielilor. Au aflat ministrii punctul de vedere al presedintelui, iar presedintele a vrut sa vada masurile ca sa se asigure daca ne incadram in termenii acordului cu FMI", a adaugat Udrea. Ministrul a evitat insa sa spuna care vor fi masurile noi pe care Guvernul le va lua pentru a reduce cheltuielile. "Sunt masuri care au fost deja luate si o serie de masuri noi. In plus, daca e nevoie, venim si cu alte masuri pe parcurs", a spus Udrea.

Surse participante la intilnire au declarat ca presedintele Basescu a avertizat Guvernul ca datele economice indica riscul ca deficitul bugetar sa depaseasca 7% din PIB in 2010 si ca reducerea cu 5% a costurilor de personal agreata cu FMI nu este suficienta, cerind astfel masuri suplimentare, precum eliminarea oricaror exceptii de la impozitare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.