Național

Monica Macovei: Celor de la CCR nu le pasa de Comisia Europeana

Ziarul de Vrancea
22 apr 2010 411 vizualizări
Europarlamentarul PDL critica decizia Curtii Constitutionale in ceea ce priveste Legea ANI si spune ca daca averile judecatorilor de la CCR erau verificate de inspectorii de integritate, acestia s-au aflat in stare de incompatibilitate cind au dat verdictul.

"Sigur ca trebuiau sa se abtina cei care sint in aceasta situatie si ar fi foarte bine sa primim aceasta informatie, cine anume e cercetat de ANI. Dar eu va aduc aminte ca tot in conflict de interese au fost aceiasi judecatori in 2005, cind au declarat neconstitutionale prevederi din legile justitiei care ii priveau direct pe ei sau pe sotiile lor de la ICCJ. Sa nu uitam ca recent CC a decis ca este constitutional pentru magistrati si pentru parlamentari sa-si pastreze cumulul pensiei cu salariul pentru aceeasi activitate. Deci, cind e vorba de ei si de buzunarul lor, iata cum interpreteaza Constitutia. Practic, trag de Constitutie in toate felurile. Categoric, se afla in conflict de interese, daca aceasta informatie e reala", afirma Monica Macovei intr-un interviu acordat revistei 22. "Cred ca trebuie sa ne gindim foarte hotarit ce va spune opinia publica sau ce se intimpla cu tara noastra, de ce nu sint pedepsiti cei care au furat si fura in continuare sau sint corupti. Cred ca asta e marea problema. In ce priveste mecanismul de verificare si cooperare, e evident ca a fost util si trebuie sa continue. Nu cred ca le pasa celor de la CC sau celor care vor sa scape de verificarea averilor de ce zice Comisia Europeana. Sunt mai aproape buzunarul si libertatea si averea decit pozitia si credibilitatea externa a Romaniei", adauga Macovei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.